Miben segíthetünk?

Steckl János

edző

1950. február 20-án született Pilisvörösváron. Általános iskolai tanulmányait Pilisvörösváron folytatta, 1967-ben géplakatos szakképesítést szerzett Budapesten. 1969-ben házasságot kötött, melyből három fiúgyermeke született.

1990-ig dolgozott szakmájában, amikor egészségi állapotának romlása miatt leszázalékolták. 2002. december 31-én hunyt el szívelégtelenség következtében.

Két szenvedélye volt: a madarak és a labdarúgás. Szabadidejében galambjaival foglalatoskodott. A galambsport helyi egyesületének tagja volt, az egyesületi tagok közül ő tenyésztette a legtöbb fajtát. Sok megnyert serleg és az oklevelek sokasága bizonyítja hozzáértését, tudását.

Steckl János egészen fiatal korától foglalkozott a helyi sportélettel. Aktív játékosként évekig erősítette a helyi csapatot. 1981-ben sportedzői szakképesítést szerzett labdarúgás sportágban. Kinevezett tagja volt a Járási Testnevelési és Sportfelügyelőségnek, illetve a Pest Megyei Labdarúgó-szövetségnek. A helyi csapatok, főként az utánpótlást szolgáló gyermekek edzőjeként több mint harminc évig tevékenykedett. Egy ideig edzője volt a Pest Megyei Labdarúgó-válogatottnak is.

A mérkőzések szervezésében, lebonyolításában nélkülözhetetlen szerepet játszott. A Pest Megyei Hírlap, a Népsport, később a Nemzeti Sport és a Népszabadság állandó tudósítója volt. Munkáját többször is elismerték: 1983-ban a közösségért végzett munkájáért a Pest Megyei Tanács Testnevelési és Sporthivatala oklevélben részesítette. 1995-ben Pilisvörösvár Pro Urbe díját kapta meg.

Összekötő láncszem volt testvérvárosaink, Gröbenzell és Gerstetten, illetve a helyi futballisták hosszú évek óta tartó kitűnő kapcsolatában. Derűs személyisége, jó szervezőkészsége és az ezekből adódóan szerzett széles ismeretségi köre nagyban hozzájárultak a helyi futball népszerűségéhez és ahhoz, hogy futballszerető pilisvörösváriak generációi emlegetik szeretettel a nevét.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []