Miben segíthetünk?

Tudnivalók az óvodai felvétellel kapcsolatban

Tudnivalók az óvodai felvétellel kapcsolatban
2022. március 31.
Letölthető a jelentkezési lap, valamint a körzetlistát tartalmazó dokumentum.

Megjelent a tájékoztató a 2022-es óvodai felvétel eljárásrendjéről. Ahogy eddig is, a gyermekeknek abban évben, amelynek augusztus 31. napjáig betöltik a harmadik évüket, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában részt kell venniük óvodai foglalkozáson.

A beiratkozás központilag szabályozott és meghirdetett időpontja idén:

2022. május 9-13.

A szülők az „Óvodai jelentkezési lap” kitöltésével jelentkezhetnek. A dokumentumot az alábbi módokon nyújthatják be:

  • elektronikus úton a beiratkozas@nnovi.hu, vagy a repasi.aniko@nnovi.hu e-mail címre elküldve
  • vagy a központi, azaz a Rákóczi óvoda kapujánál elhelyezett gyűjtőládába téve.

A jelentkezési laphoz mellékeljék a gyermek anyakönyvi kivonatának, lakcím- és tajkártyájának másolatát, valamint az egyik szülő lakcím- és személyazonosító igazolványának másolatát. Amennyiben rendelkezésre áll szakértői vélemény (például SNI-t, ételintoleranciát érintően), arról is csatoljanak másolatot, válás, vagy gyámság esetén pedig a határozatot.

A 2022. májusi felvételi eljárásban a gyermekek felvétele a 2022/2023. nevelési évre történik. A szülőknek a mellékelt „Óvodai jelentkezési lap 2022” kitöltésével kell jelezniük szándékukat. A nevelési év első napja egyénként 2022. szeptember 1. (csütörtök). 

A beiratkozási igény a jelentkezéssel válik hivatalossá. A beiratkozáshoz kapcsolódó adminisztratív, formai feltételekről, illetve a felvétel szabályairól minden információt megtalálnak a mellékelt – Óvodai jelentkezéshez szülők részére 2022-2023  elnevezésű – dokumentumban. 

Az Óvodai körzetek 2022 című, ugyancsak csatolt dokumentumban pedig megtalálja  a kötelező felvételt biztosító óvodai működési körzeteket, vagyis a részletes listát, hogy mely utcák mely intézményekhez tartoznak. 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []