Miben segíthetünk?

Odaítélték a Dr. Réthy Zoltán-díjat

Odaítélték a Dr. Réthy Zoltán-díjat
2024. május 28.

Odaítélte a Képviselő-testület a Dr. Réthy Zoltán-díjat a pénteki ülésén. A kitüntetés az egészségügy területén végzett kiemelkedő tevékenység elismerését szolgálja. A Testület idén Dr. Jeney Márta radiológus főorvos és Richter Lászlóné fül-orr-gégészeti szakasszisztens munkáját díjazta a rangos városi elismeréssel.

Dr. Jeney Márta radiológus főorvos magas színvonalú szakmai tudása, a betegek iránti elkötelezettsége, emberséges szolgálata, lelkiismeretessége elismeréseként kapta a díjat, Richter Lászlóné fül-orr-gégészeti szakasszisztensnek pedig a több évtizedes, lelkiismeretes munkáját, magas színvonalú szakmai tudását és példás segítőkészségét ismerték el a Dr. Réthy Zoltán-díjjal.

Az elismerést a város legjelentősebb egészségügyi rendezvényén, a Semmelweis-napon nyújtják át ünnepélyes keretek között kapják a díjazottaknak.

A díj a rendelet szerint azon személyek részére adható, akik Pilisvörösvár egészségügyében legalább öt évet szolgáltak, akik erkölcsi tisztességgel, emberi megbecsüléssel rendelkeznek és a szakmájukban kimagasló teljesítményt értek el. Az elismerés nyugdíjba vonulás alkalmából, egész életműért is adományozható.

Az Önkormányzat évente két plakettet ítél oda, amelyből az egyiket orvos, a másikat pedig egy nem orvosi munkakörben tevékenykedő egészségügyi dolgozó kaphatja meg.

Az elismerésre javaslatokat a pályázati kiírás alapján írásban lehetett benyújtani 2024. április 30-ig. Ez évben öt személyt javasoltak pilisvörösvári szervezetek, és magánszemélyek a kitüntető elismerésre. A rendelet értelmében a beérkezett javaslatokat az előkészítő bizottság véleményezte, amely a Szociális- és Egészségügyi Bizottság tagjaiból és a Pilisvörösvári Szakrendelő intézményvezetőjéből tevődik össze.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []