Miben segíthetünk?

Tájékoztató előadás a gondosóráról

Tájékoztató előadás a gondosóráról
2024. április 2.

Gondosóra tájékoztató előadást tartanak most pénteken, azaz április 5-én a Művészetek Házában. Az egyórás esemény 10 órakor kezdődik, a helyszínen lehetőségük nyílik regisztrálni is.

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított, ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jelzőkészülékes szolgáltatás, amelynek célja, hogy a felhasználók szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket.

Az Európában egyedülálló Gondosóra programhoz egy 0–24 órás diszpécserszolgálat tartozik, ahol szakképzett diszpécserek nyújtanak segítséget a felmerülő problémák megoldásában, szükség esetén a kontaktszemélyek (kapcsolattartó családtag, szomszéd, barát, vagy opcionálisan szociális gondozó stb.) bevonásával. Korszakváltást jelent a biztonság terén és mérföldkőnek számít az idősgondozásban: nagy segítség a felhasználóknak, de biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának és hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség egy gombnyomással elérhető.

A Gondosóra programra való jelentkezés ingyenes, a szolgáltatás pedig havidíjmentes és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

Az eseményen beszédet mond dr. Fetter Ádám, Pilisvörösvár polgármestere és dr. Juhász Roland, a Gondosóráért felelős társaság ügyvezetője.

Az esemény linkje itt érhető el.

 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []