Miben segíthetünk?

Tartalmas előadások, hasznos szűrések az Egészségnapon

Tartalmas előadások, hasznos szűrések az Egészségnapon
2022. április 8.

Az egészségügyi világnap alkalmából egészségnapot tartott Pilisvörösvár Város Önkormányzata április 7-én a Művészetek Házában. A rendezvényen az érdeklődők szűrővizsgálatokon vehettek részt, prevenciós előadásokat hallgathattak és egészségtudatos táplálkozással kapcsolatos tanácsokat kaptak. Az 50 év felettieknek a Non-Stop Kulcs Gyógyszertár ajándékcsomaggal is készült.

Az eseményt Fetter Ádám polgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy az Önkormányzat a rendezvény előadásaival, az itt elvégzett szűrésekkel, bemutatókkal szeretne hozzájárulni városunk lakóink egészségvédelméhez. Nagyon fontos ugyanis, hogy a prevenció révén megelőzzük a betegségek kialakulását.

Az előadásokat Dr. Benda Judit táplálkozástudományi szakértő, Dr. Nagy Viktor gyógyszerész, Dr. Kóti Tamás a Pilisvörösvári Szakrendelő igazgatója és Dr. Buda-Minzat Réka pszichiáter tartotta, illetve fellépet csoportjával Hinsenkamp Anikó senior örömtánc-oktató is.

Az előadásokat követően egészséges ételeket is lehetett kóstolni. A résztvevők a szűrések keretében ingyenesen végeztethettek vércukorszint ellenőrzést, vérnyomásmérést, véroxigénszint-mérést, emellett különböző pszichológiai teszteket is A szűrések nagyon hasznosnak bizonyultak, voltak ugyanis olyan látogatók, akinek vérnyomás vagy vércukorszintje nem volt megfelelő, így ők megtudhatták, hogy fel kell keresniük háziorvosukat.

Az Önkormányzat tervezi a rendezvénnyel megkezdett egészségvédelmi programok folytatását a későbbiekben.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []