Miben segíthetünk?

Januárban tüdőszűrés lesz a városban

Januárban tüdőszűrés lesz a városban
2021. december 8.

Pilisvörösvár Város Önkormányzata tüdőszűrést tart januárban, ezúttal is a Fő utca 66. szám alatt, a Városi Díszteremben. Akik szeretnék elvégeztetni a vizsgálatot, 2022. január 6-és január 21. között tehetik meg.  A szűrés időpontjai:

  •  hétfőn és szerdán: 12-18 óráig
  •  kedden, csütörtökön és pénteken: 8-14 óráig

A helyszínt a Járási Hivatal udvaráról és a Puskin utcai parkolóból közelíthetik meg. 

Tavaly összesen 3272-en döntöttek úgy, hogy elvégeztetik a vizsgálatot. 

A tüdőszűrésen a 40 év feletti lakosok díjmentesen vehetnek részt, erre évente egy alkalommal van lehetőség, aki ennél fiatalabb, illetve munkahelyi alkalmassági miatt végeztetné el a vizsgálatot, annak ez 1.700 forintba kerül, amely az országosan meghatározott díj. A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ugyancsak ingyenesen zajlik, de beutaló, valamint szülői beleegyező nyilatkozat bemutatása mellett nyílik erre lehetőség. A törvényi kötelezetteknek, illetve a 18 évnél idősebbeknek – akiknek az oktatási törvény ezt előírja –  szintén nem kell fizetniük.

A vizsgálatra érkezők vigyék magukkal a személyi igazolványukat illetve TB-kártyájukat. Kérjük, csak akkor vegyenek részt a tüdőszűrésen, ha egészségesek, illetve szíveskedjenek betartani az egészségügyi biztonsági előírásokat, azaz sorbanállásnál tartsák a másfél méteres távolságot és viseljenek maszkot.

Amennyiben a járványhelyzet indokolja és a központi intézkedések előírják, a kiírt tüdőszűrés elmaradhat vagy későbbre tolódhat. Kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel ezzel kapcsolatos tájékoztatóinkat.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []