Miben segíthetünk?

Gyűjtés indult a tűzkárosult család megsegítésére

Gyűjtés indult a tűzkárosult család megsegítésére
2020. december 13.
Leégett egy család háza Pilisvörösváron. A lakók ki tudtak menekülni, de a kutyájuk elpusztult. Gyűjtés indul a megsegítésükre. A gyorssegélyt ma, december 13-án délelőtt 11 óráig lehet a Templom téri adománygyűjtő pontra elhozni.

Vasárnapra virradó éjszaka kapták a riasztást a tűzoltók, hogy kigyulladt egy ház a Zöldárok utcában. A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tájékoztatása szerint amikor a helyszínre érkeztek, az épületet már teljesen beborították a lángok. Az oltást azonnal megkezdték, a fővárosból is érkezett két egység.

A család még időben el tudta hagyni az épületet, de a  kutyájuk elpusztult. A körülbelül 80 négyzetméteres ház leégett, lakhatatlanná vált. A lángokat végül négy vízsugárral sikerült megfékezni.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy egy kétszintes, fából épült, cseréptetős épületről van szó. Kiderült, hogy az épület mellett három gázpalackot találtak, ezeket eltávolították és lehűtötték.

A munkálatok  csaknem öt órán át tartottak.

A katasztrófavédelem elsődleges adatai szerint a ház három lakója számára nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre.

Bruckner Kata, a vasárnapi Templom téri adománygyűjtés egyik szervezője a Facebookon (https://bit.ly/liget-tuzeset) arra kért mindenkit, hogy aki tud, segítsen.

“Vasárnap, december 13-án 8-tól a Nagytemplom előtti téren idén is gyűjtünk tartós élelmiszert, melyet most összekötünk készpénzadomány gyűjtésével, melyet Farkas Dórának és családjának adunk át, hogy újra tudják kezdeni életüket. Dóra nem tudta megadni a bankszámlaszámát, mert a telefonja, iratai mind a tűz martalékává váltak. Ahogy sikerül megtudnunk a számlaszámot, azt is megosszuk. Kérek mindenkit, aki tud segítsen! Összefogásunkkal lelkileg is sokat segíthetünk a most igen nehéz helyzetbe került családon”

– írja felhívásában.

Képek: Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []