Miben segíthetünk?

Oláhné Szabó Anita marad a Zeneiskola igazgatója a következő öt évben

Oláhné Szabó Anita marad a Zeneiskola igazgatója a következő öt évben
2023. július 5.

A következő 5 évre – egész pontosan 2028. augusztus 15-ig – Oláhné Szabó Anitát bízza meg Dr. Maruzsa Zoltán a Pilisvörösvári Cziffra György Alapfokú Művészeti Iskola vezetésével. Erről az Érdi Tankerületi Központ tájékoztatta az Önkormányzatot.

Zeneiskolánk vezetőjét 1994-ben sodorta a sors Pilisvörösvárra egy megpályázott állás révén, hogy megkezdhesse pedagógusi pályáját.  Hamar beilleszkedett közösségünkbe, azóta is oszlopos tagja városunk zenei, kulturális életének. Az intézményt 2013 augusztusa óta vezeti.

Az Oláhné Szabó Anita által vezetett Művészeti Iskola országos szinten is kimagasló szaktanári ellátottsággal, állandósult növendéklétszámmal és lelkes, támogató szülői háttérrel büszkélkedhet. Igazgató asszony munkájának gyümölcse egy innovatív, lelkes tanári gárda és egy jó csapatszellem, ami megtartó erő, és vonzó mindenki számára. Igazgatói és hegedűtanári munkája mellett gyakorló muzsikus is. Mind zenepedagógusként, mind vezetőként lelkiismeretesen, példaértékű szorgalommal, s alázattal látja el feladatait. Növendékeit a zene szeretetére neveli. Fontos számára, hogy tanítványai sikerélményben részesüljenek, ezért a hegedűtanszak átszervezése után két évvel létrehozott egy kis vonószenekart is. Meggyőződése, hogy csakis a közösségi élmény és annak összetartó ereje az, ami a mai világban segítséget és támaszt nyújthat a fiataloknak, ezért minden szinten segíti és támogatja az általa vezetett intézményben a zenekari, kamarazenei és a kórusmunkát. Mindemellett fontosnak tartja a térség oktatási és kulturális értékeinek összefogását. Támogatója és kezdeményezője a térségi szintű rendezvényeknek.

Oláhné Szabó Anita 2017-ben több évtizedes kiemelkedő zenepedagógusi és intézményvezetői munkájának elismeréseképpen Pilisvörösvárért emlékérmet kapott.

„Fantasztikus hír, hogy egy ilyen elhivatott, kiváló szakember vezetheti tovább Zeneiskolánkat, mint Anita. Pilisvörösvár életében a zene rendkívül fontos, közösségi életünk egyik mozgatórugója, így különösen nagy öröm, hogy a zenei és művészeti képzést kezdő, folytató gyerekek, fiatalok útját biztos kezek terelgetik a jövőben is” – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []