Miben segíthetünk?

Több mint 560 futó és 2760 megtett kilométer a Pilisvörösvár-UBM RedRunon - galériával

Több mint 560 futó és 2760 megtett kilométer a Pilisvörösvár-UBM RedRunon - galériával
2023. május 23.

A RedRunnal együtt a meleg és a napsütés is megérkezett Pilisvörösvárra. Igazán nyárias időben telt városunk második nagyszabású futóversenye. A Nagy-tó melletti parkoló már a reggeli órákban megtelt élettel: színpad, felfújható kapuk, spinning biciklik, ingyenesen használható, 35 méteres Ninja Warrior pálya és mászófal, valamint különféle szolgáltatók, gyerekjátékok, városi büfé és további kitelepült vendéglátóegységek, illetve lángossütéshez készülődő FIVIRET várta a versenyzőket és a szurkolókat, kikapcsolódásra vágyókat. 

Művészetek Háza munkatársai fél 8-tól fogadták a nevezőket. A rendezvényt alpolgármesterünk és Horváth Péter, az UBM Csoport vezérigazgatója nyitotta meg. Strack Bernadett elmondta, örül, hogy idén még többen döntöttek úgy, hogy elindulnak valamelyik távon, hozzátéve, hogy a városvezetés kiemelt célja, hogy minél több közösségi programmal, ezáltal közösségformáló élménnyel gazdagodjon Pilisvörösvár, és, hogy az itt élőknék minél több lehetőségük legyen mozogni, sportolni, egészséges életmódot folytatni. 

A verseny a gyerekek kategóriával indult, a 4-7 évesek, illetve a 8-11 évesek egy kilométert futottak, vagyis egy kört tettek meg a pályán, idősebb társaik, a 12-15 évesek pedig kettőt. A gyerekfutamok után 7, 14, illetve 21 kilométeres számok következtek. A versenyzőket minden rajt előtt bemelegítés várta a színpadnál, így a résztvevők közösen készülhettek a megmérettetésre. Az összes versenyző befutó éremmel a nyakában hagyhatta el a pályát, illetve „Vörösvár tornazsákot” is kaptak, a kicsik egyebek mellett színezőt, fagyikupont és vizet, a felnőttek pedig az innivaló mellé vörösvár tollat. 

A rendezvény legemlékezetesebb futása a Vásár téri iskolához köthető, az intézmény ötödikes diákjai „Gyógyulj meg, Misi” feliratú pólóban álltak rajthoz és teljesítették a 2 kilométeres távot, így üzentek társuknak, aki aznap ünnepelte születésnapját, és mint fogalmaztak, „nagyot küzd ebben az évben”.

A leggyorsabbaknak járó plaketteket, serlegeket Strack Bernadett alpolgármester, Horváth Péter, az UBM Csoport vezérigazgatója és Fetter György olimpikon, atléta adta át.

Az idei Pilisvörösvár-UBM RedRunon összesen 566-an álltak rajthoz, a futók összesen 2760 kilométert tettek meg.

Az önkormányzati rendezvény főszponzora idén is az UBM Csoport volt. Köszönjük nekik, illetve további támogatóinknak, hogy anyagi, tárgyi, vagy éppen személyi felajánlásaikkal az esemény mellé álltak, hozzájárultak annak sikeréhez, sokszínűségéhez: a Herkules Fittnesnek, a Toyota Mayernek, a Gondola és a Stube étteremnek, a Hedonick Borbárnak (HedoBar), a Platz piacnak, a Wiemant cukrászdának, a Pilis Cross Country Clubnak,  a Krivinger Zöldségesnek,  Búzási Beáta gyógytornásznak, Szilágyi Dorina dietetikusnak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []