Miben segíthetünk?

Ha kíváncsi, milyen volt a hangulat a Vörösvári Disznótoros Fesztiválon

Ha kíváncsi, milyen volt a hangulat a Vörösvári Disznótoros Fesztiválon
2023. január 31.

Felelevenedtek a tradicionális disznóvágás emlékei vasárnap Pilisvörösváron, a Schweineschlacht Festen. Finom, jellegzetes ételek, ismerős ízek és hangulat töltötte a Schiller Gimnázium udvarát, emellett különféle programokkal is készültek a szervezők,  az Önkormányzat és a Művészetek Háza: a gyerekeket a Batyu Színház Mesemalac című bábelőadása várta, fánkevőversenyen vehettek részt, illetve kézműveskedhettek. Az asztaloknál sorra készültek a hajpántra esősített malacfülek, papír- és fakanálmalacok.

A látogatók hagymás májjal, töpörtyűtvel gulyáslevessel, toroskáposztával, sült kolbásszal, hurkával és persze farsangi fánkkal lakhattak jól a TEVÖ, a Vegyeskórus, a Kertbarát Kör, a Fiviret és a Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából, és megnézhették, hogyan zajlik a sertésfeldolgozás tradicionális módon, mindemellett pálinkát is kóstolhattak a helyszínen.

Egy ilyen rendezvényről a zene sem hiányozhatott: a sort reggeli órákban Berglander Buama nyitotta meg, majd felléptek a zeneiskola növendékei, a Mini Sramli, a Pilisbrass Band, majd a Werischwarer Streichkapelle és végezetül a Német Nemzetiségi Fúvószenekar.

Az esemény tavaly debütált, a kedvező fogadtatásra tekintettel pedig a városvezetés úgy döntött, hogy idén is megtartja a rendezvényt.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []