Miben segíthetünk?

Véget vet a hidegfront az áprilisi nyárnak – kiadták a figyelmeztetést

Véget vet a hidegfront az áprilisi nyárnak – kiadták a figyelmeztetést
2024. április 15.

Ajtóstul ront a házba a hidegfront és viszi is a meleget, ráadásul az előrejelzések szerint nem csak napokra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarokra figyelmeztet, több megyére adtak ki riasztást, Pest megyére elsőfokút.

Az Időkép előrejelzése szerint egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt jégeső, felhőszakadás és többfelé erős szél kíséretében. A frontot megelőző 24 és 31 fok közötti hőmérséklet hirtelen leesik, kedden már 9 és legfeljebb 22 fok között alakul, melegebb kizárólag délen valószínű. Északnyugaton csak 10 fok körüli maximumokra számíthatunk.

A markáns hidegfront próbára teheti az arra érzékenyeket, jellemzően fejfájás, migrén, fáradékonyság, bágyadtság jelentkezhet, egyeseknél akár ízületi fájdalmak és egyéb reumatikus panaszok is. Ilyenkor ugyancsak halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek.

Pilisvörösváron jelen állás szerint aligha emelkedik 15 fok fölé a hőmérséklet ezen a héten, emellett a szél és az eső is gyakori vendégek lesznek a következő napokban.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []