Miben segíthetünk?

A nyár talán legjelentősebb hőhulláma előtt állunk

A nyár talán legjelentősebb hőhulláma előtt állunk
2022. augusztus 11.

A Vörösvári Napokon még kellemes - reggelente 15-16, délután pedig 30 fokos - nyári melegben lehet részünk, ám utána ismét beköszönt a kánikula. Stéhli Balázs amatőr meteorológus szerint térségünkben az alábbiak szerint alakul az időjárás:

Pénteken még változóan napos-felhős, száraz idő várható, a szél is mérsékelt marad. Szombaton már kezdi éreztetni hatását a délkelet felől fölénk érő ciklon nedves és labilis légtömege. Ezen a napon ugyan kis eséllyel, de előfordulhatnak záporok, zivatarok, főképp az esti órákban. Ezzel együtt a szél is megélénkülhet. Vasárnap több-kevesebb napsütés mellett gyakran erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és a nap folyamán több alkalommal is találkozhatunk csapadékkal, ugyancsak élénkebb szél mellett. 

Hétfőn eleinte nagyobb, de a nap második felében már csak csekély eséllyel fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A szél ezen a napon is élénkké válhat, mindemellett fokozatosan szárazabb levegő érkezhet keleti irányból. Kedden sok napsütésre készülhetünk kevés felhővel az égen. Száraz, csapadékmentes, meleg időnk lesz, mérsékelt légmozgással, ám megkezdődik az újabb hőhullám. Délután már 32 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A szerda dinamikus melegedést, száraz, csendes időt hoz, durva, talán az idei nyár legerősebb hőhullám köszönthet be.

Augusztus 20-án és azt azt megelőző napokban a hőmérséklet megközelítheti a 40 fokot is.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []