Miben segíthetünk?

Igazi RedRun élmény Pilisvörösvár első futóversenyén!

Igazi RedRun élmény Pilisvörösvár első futóversenyén!
2022. május 25.

Tavaszi napsütés, frissítő szél, gyönyörű környezet fogadta Pilisvörösvár város első futóversenyére az UBM RedRun-ra kilátogatókat május 22-én a Kacsa-tónál. A futás napján, a helyszínen már hajnaltól, sőt péntektől nagy volt a sürgés-forgás, hogy minden profin előkészítve várja a versenyzőket és a szurkolni, kikapcsolódni vágyókat. Vasárnap reggelre a rajt-cél kapukat, a színpadot, a technikát, a kiszolgáló hátteret, a gyerekprogramok helyszíneit, mind felépítették. A szervező sátorhoz pedig már délelőtt 9 órakor sokan érkeztek, hogy a rajtszámokat átvegyék.

A rendezvényt Fetter Ádám polgármester és Schirilla György sportoló nyitotta meg, a sportoló vidám bemelegítést is tartott a gyerekeknek.

A futás hat kategóriában a gyerekek versenyével indult, akik már izgatottan toporogtak a rajt előtt. A megmérettetést a legtöbben rendkívül komolyan vették és megfeszített erővel futották le a távot, majd fáradtan, de örömmel értek célba. A legkisebbeket szüleik kísérték és biztatták végig a tókörön. A két  legfiatalabb két év körüli versenyző pedig családtagjai kezét fogva tipegett be a célba.

Az egy és két kilométeres körök után már a komolyabb felkészülést igénylő 7, 14 és 21 kilométeres távok következtek. Szauter Dóri bemelegítését követően itt is gördülékenyen, egymás után indultak a szakaszok versenyzői. A RedRun hosszabb távjaira érkeztek profik és lelkes amatőrők, fiatalok és idősebbek, vörösváriak és a környéken lakók egyaránt. A legtávolabbi futó pedig Pécsről jött a versenyre. Több váltófutó csapat egyenpólót is készíttettet az alkalomra. Büszkék vagyunk intézményeinkre, hiszen a pilisvörösvári hivatal munkatársai hárman, a vörösvári óvodák dolgozói heten képviselték a szervezeteket a megmérettetésen.

A rajtvonalnál különleges jeleneteket, versenyzőket is láthattunk: volt, aki gyermekét futóbabakocsiban tolva versenyzett, és volt, aki tolókocsis édesanyjával futotta végig a leghosszabb 21 kilométeres távot -  őket a célbaérésnél egy emberként biztatta a tömeg.

A rendezvény útvonalán több helyen a házak előtt szurkoltak, itallal kínálták, vagy párakapunak kialakított slaggal frissítették a futókat. A sportolók beszámolói alapján a vörösváriaknak ez a barátságos, támogató fogadtatása – amelynek még nagyobb versenyeken is csak ritkán lehetnek részesei – plusz erőt pluszt, igazi motivációt adott nekik.

Érdekesség, hogy a RedRun-on Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is feltűnt, aki magánérdeklődésből érkezett, és 21 kilométeres félmaratont futott nálunk. Elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a versenyen, az emelkedő és a lejtő szakaszok változatossága miatt igazán különlegesnek tartotta a pályát.

A rendezvényen a futás mellett számos program várta a résztevevőket és az érdeklődőket. A RedRun élmény megörökítésére trendi fotófal előtt lehetett képeket készíteni. A gyerekeket pedig hatalmas ugrálóvár, trambulin, kreatív és kézműves foglalkozások várták. A finom falatokról, a hűsítő italokról a Pilisvörösvári Kertbarát Kör, valamint a Werischwar Stammtisch gondoskodott. A sportolókat a verseny után gyógymasszőr és fizioterapeuta is várta. Könyvbemutató szintén színesítette a programkínálatot: Sallai Zsuzsanna a Pomázi Futósport Egyesület alapítója elhozta a rendezvényre a Visszadobtak című könyvét. Az E-Bicó jóvoltából pedig elektromos kerékpárokat próbálhattak ki a látogatók. Az eseményre egy óriási, felfújható Pilisvörösvár kapun léphettek be a Bányató utca felől érkezők. A kaput Édes Levente helyi vállalkozó mintegy harmadáron bocsájtotta, a város rendelkezésére.

Az eredményhirdetést is sokan megvárták, a legnépesebb színpadképet a gyerek versenyzők tábora alkotta, hiszen közülük minden jelenlévő színpadra állhatott. A díjakat Fetter Ádám polgármester, Horváth Péter az UBM vezérigazgatója és Fetter György olimpikon – Fetter Erik kerékpárversenyző édesapja - adta át.

A nap levezetéseként délután és este koncertekkel vártak a szervezők minden kikapcsolódni vágyó érdeklődőt. Délután a Várvölgyi Jazz Trió Kész Petra énekessel kiegészülve zenélt, este pedig 18 órától a legnépszerűbb slágerekkel a Pesty Party Show Band tartott óriási bulit.

A RedRunra már az első alkalommal nagyon sokan neveztek, összesen mintegy 560 futó –akiknek közel fele gyerek volt - rajtolt a versenyen. Emellett megközelítőleg 2.000 ember fordult meg napközben a programhelyszíneken. A rendezvény nagy sikert aratott a sportolók és a látogatók körében egyaránt. Igazi közösségi élményt, feltöltődést jelentett minden résztevő számára.

A nagyszabású eseményt - melynek ötletgazdája Bakos László a Tevő elnöke - Pilisvörösvár Város Önkormányzata indította útjára. A rendezvény főszponzora pedig az UBM Csoport, emellett anyagi segítséggel a kezdeményezés mellé álltak további helyi cégek, így a Toyota Mayer, a Mátrai Üveg-Tükör Kft. és a Ma-Dó Sped Kft.

A futóversenyt a Művészetek Háza szervezte, a Magyar Futósport Egyesület közreműködésével, a kezdeti tervezgetésekben Kimmel Péter vett részt, a verseny biztonságos lebonyolítását a pilisvörösvári és a környező települések rendőrei, polgárőrei és a tűzoltók garantálták.

Strack Bernadett alpolgármester a rendezvényt követően elmondta: „Fontos célunk, a közösségi élet, az összetartás támogatása valamint a sportos, egészséges életmód fejlesztése Pilisvörösváron. Ennek jegyében szerveztük városunk első futóversenyét. Óriási teljesítmény, hatalmas munka volt a rendezvény megvalósítása. Nagyon köszönöm a Művészetek Háza munkatársainak hónapok óta tartó megfeszített munkáját. Emellett köszönet illeti támogatóinkat, kiemelten főszponzorunkat az UBM cégcsoportot, akik nélkül a verseny nem valósulhatott volna meg. Nagyon örülök, hogy ennyi embert, gyereket és felnőttet sikerült kimozdítanunk és futásra vagy a programokra csábítanunk. Egyben gratulálok a dobogós helyezettnek és a verseny minden résztvevőjének! A mostani siker mindenképpen a folytatásra biztat bennünket. Az első rendezés tapaszatalataira építve pedig egy még nagyobb, ennél is jobb RedRunnal várunk majd mindenkit jövőre!”

A verseny eredménye a RedRun oldalán tekinthető meg hamarosan: redrun.hu

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []