Miben segíthetünk?

A gyermekkori diabéteszről  és az  anafilaxiáról szóló előadáson vehettek részt az óvodapedagógusok

A gyermekkori diabéteszről  és az  anafilaxiáról szóló előadáson vehettek részt az óvodapedagógusok
2024. április 5.

A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda óvodapedagógusai és pedagógiai asszisztensei részére Éliás Ilona védőnő tartott előadást a gyermekkori diabéteszről  és az  anafilaxiáról. A Gradus teremben összegyűlt óvodai dolgozók nem csak a tudásukat frissítették fel, hanem  kérdéseikre is választ kaptak. A  gyakorló Epipen oldatos injekciós tollat mindenki kipróbálhatta, ezzel is segítve az éles helyzet modellezését.  

"A sok hasznos tanács mellett könyvajánlást is kaptunk. Bízunk benne, hogy óvodásainkat elkerülik a rovarcsípések, ételek, gyógyszerek vagy egyéb allergének által kiváltott súlyos allergiás reakciók. Ám ha mégis bekövetkezik, minden bizonnyal sikeresen helytállunk, köszönhetően a képzésnek és az óvodákban megtalálható Epipen oldatos injekciós tollaknak. Köszönjük Éliás Ilonának a gyakorlatias előadást!" - mondta Horváth Katalin igazgatóhelyettes

Mint ismert Pilisvörösvár Város Önkormányzata 2023. januárjában határozta el, hogy a pilisvörösvári intézményekben biztosítja a hozzáférést az életmentő EpiPen  injekcióhoz. A súlyos allergiás rohamnál használható szer így minden helyi intézményben: a bölcsődében, az öt óvodában, a három általános iskolában, a gimnáziumban, a zeneiskolában, a Művészetek Háza és a könyvtárban, a nevelési tanácsadóban, valamint a Városi Napos Oldal Szociális Központnál is elérhető.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []