Miben segíthetünk?

Újabb fejlesztéseket jelentett be és öszöndíjakat adott át Soltész Miklós államtitkár a Schiller Gimnáziumban

Újabb fejlesztéseket jelentett be és öszöndíjakat adott át Soltész Miklós államtitkár  a Schiller Gimnáziumban
2022. január 14.

Három német nemzetiségi iskola tizenhárom diákja vehetett át tanulmányi ösztöndíjat pénteken a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégiumban. 

A 2021-ben megpályázott nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjakból - a 2011 óta működő támogatási rendszer keretében - összesen 17 iskola 67 diákja részesül. Az okleveleket elsőként a német nemzetiségi iskolák diákjai vehették át.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára ünnepi beszédében emlékeztetett, hogy a tíz éve tartó együttműködésük jelentősen segíti a magyarországi nemzetiségeket. Az államtitkár felidézte, hogy 2010-ben12 iskolát tartottak fenn nemzetiségi önkormányzatok, ma ez a szám elérte százat, és nagy többségük német.
 A húsz hónapon át folyósított havi harmincezer forintos támogatás ösztönzést jelent a diákoknak, akik nemcsak jó tanulmányi eredményeik, hanem a közösségért végzett munkájuk alapján nyerték el az ösztöndíjat. Az államtitkár elmondta, hogy 2022 szeptemberétől háromszorosára emelik a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjasok számát.
A Friedrich Schiller gimnázium tavaly 210 millió forint támogatást kapott a tetőszerkezet felújítására, idén ehhez újabb 230 millió forint érkezik, a pilisvörösvári német nemzetiségi általános iskola fűtéskorszerűsítését pedig hatvanmillió forinttal segítik. Az államtitkár bejelentette azt is, hogy a kisebb értékű beruházások 2022-es pályázatán 186 nemzetiségi település 251 fejlesztése részesült támogatásban, összesen 450 millió forintból.

Forrás: MTI

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []