Miben segíthetünk?

Parlagfű-mentesítési kötelezettség

Parlagfű-mentesítési kötelezettség
2021. június 4.
A parlagfű-mentesítés minden állampolgár közös érdeke, és eredményt csak összefogással, illetve közös felelősségvállalással lehet elérni.

A jogszabályi előírás alapján adott év június 30. napjáig a parlagfű virágbimbójának kialakulását meg kell akadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartani. A parlagfű elleni védekezés az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. Ha nem tesznek eleget ennek a kötelezettségnek, a hatóságok feladata, hogy a mulasztók költségén elrendeljék az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabjanak ki.

A terület parlagfű-mentesítésével hozzájárulnak a parlagfű-fertőzöttségének csökkentéséhez, s ezáltal az allergiás és asztmás megbetegedésben szenvedők életminőségének javításához, ezért kérjük, tegyenek eleget a jogszabályi kötelezettségnek.

Elhagyatott telket lát? Bejelentéshez használhatják a Pilisvörösvár applikációt is: Bejelentő/Parlagfű, egyéb gyom/Fényképezze le a problémát, adjon pontosabb leírást a bejelentésről!/Térkép ellenőrzése/Beküldés

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []