Miben segíthetünk?

21NYHIPA nyilatkozat

21NYHIPA nyilatkozat
2021. január 28.
Elérhető a KKV nyilatkozat a helyi iparűzési adóelőleg-kedvezmény érvényesítéséről. Pilisvörösvár helyi iparűzési adó.

Tisztelt Adózók!

A NAV honlapján 2021. január 25-én elérhetővé vált a 21NYHIPA jelű nyilatkozat, melynek benyújtásával a 639/2020. (XII.22.) Korm. rendelet alapján a mikro-, kis- és középvállalkozások 2021. február 25-ig elektronikusan nyilatkozhatnak helyi iparűzési adóval kapcsolatos adóelőleg-kedvezményük érvényesítéséről. Felhívjuk a Tisztelt Adózók figyelmét arra, hogy a nyilatkozat megtételére nyitva álló határidő jogvesztő!

A 21NYHIPA nyilatkozat Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramban (ÁNYK) futó kitöltőprogramja és a hozzá tartozó útmutató a NAV honlapján érhető el.

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 39/B. § (3) bekezdése szerinti kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alá tartozó vállalkozót nem terheli nyilatkozattételi kötelezettség. Az elektronikus nyilatkozattétel kötelezettsége csak az 50 %-os, mérsékelt adóelőleg-fizetéshez szükséges, az 1 %-os HIPA mérték alkalmazásához nem. 

A KATA adóalany adóelőlegfizetésre nem kötelezett, ő az adóévre vonatkozó tényleges adóját fizet évi két részletben.

Kérjük, hogy amennyiben nem biztos az adózási formájában, keresse meg adóosztályunkat a 06-26-330-233/109-es melléken vagy az info@pilisvorosvar.hu e-mail címen még a nyilatkozattételi határidőt megelőzően.

A fizetési kötelezettségekről cégkapun/ügyfélkapun keresztül értesítjük Tisztelt Adózóinkat, illetve ellenőrizhetik azt az E-Önkormányzat portálon keresztül is. 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []