Miben segíthetünk?

Digitális oktatás – Már csak néhány napig lehet igényelni a díjmentes internetet ebben a hónapban

Digitális oktatás – Már csak néhány napig lehet igényelni a díjmentes internetet ebben a hónapban
2020. november 23.
Mint ismert, ingyen férhetnek hozzá 30 napra az internethez azok, akiknek a digitális oktatásra kellett átállniuk a járványhelyzet miatt.

Elérhetők a 30 napos díjmentes internet igénylésére vonatkozó információk a DIGI, a Telekom, a Vodafone és a Telenor oldalán is. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy némely szolgáltatónál már csak néhány nap áll rendelkezésre ebben a hónapban a digitális oktatásban részt vevők számára.

  • A DIGI előfizetői november 18. és december 4. között igényelhetik a díjmentes internetet. A kedvezmény a 2020. december hónapban kiállított számlára kerül, amely a 2021. januári havidíjakat tartalmazó számla.
  • A Telekom ügyfelek a Telekom honlapján (www.telekom.hu), a Flip ügyfelek a Flip honlapján (www.flip.hu) jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között. Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), Flip ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító úgynevezett oktatási azonosítóra lesz szükség.  A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfeleik is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék ÁFA-tartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.
  • A Vodafone ügyfelei november 18. 14:00 és 27. 00:00 között igényelhetik a díjmetes szolgáltatást. Ehhez szükségük lesz az ügyfélszámra, szolgáltatási címre, oktatási azonosítóra és oktatási intézmény nevére, illetve szükség lehet a korábbi számla számára is. További segítséget a támogatás benyújtásához itt érhető el.
  • A Telenor Magyarország – az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve – minden előfizetője számára ingyenesen elérhetővé teszi az otthontanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését. Az ingyenes elérés a vírushelyzet miatt bevezetett vészhelyzeti intézkedések idejére szól és automatikusan, már november 27-étől egészen 2021. február 8-ig elérhető minden Telenor ügyfél számára, az előfizetőknek ezzel kapcsolatban teendőjük nincs. A forgalmi díjmentességgel elérhető oktatási oldalak listája megtalálható a  Hipersuli weboldalon . A szolgáltató közlése szerint ezeknek a weboldalaknak a látogatása nem terheli a tarifába foglalt adatkeretet a mobileszközökön, ahogy nagyképernyős Hipernet hozzáférés esetén sem.

Mint ismert, ingyen férhetnek hozzá 30 napra az internethez azok, akiknek a digitális oktatásra kellett átállniuk a járványhelyzet miatt. A Magyar Közlönyben november 14-én megjelent rendelet szerint az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője (vagy az a személy, akinek előfizetését a tanuló vagy törvényes képviselője használja) jogosult. Ugyancsak jogosult a díjmentes internetre az előfizetéssel rendelkező pedagógus valamint oktató, vagy az a személy, akiknek az előfizetését az érintett szakemberek használják.

A szolgáltatást egyetlen helyen lehet térítésmentesen igénybe venni, vagyis a jogosultnak választania kell: a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén használja-e az ingyenes internetet. A távoktatásban érintetteknek a szolgáltató felé kell jelezniük, hogy igénybe kívánják venni az ingyenes szolgáltatást, ehhez pedig a közlönyben leírtak szerint elegendő a büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenteniük, hogy köznevelési intézmény távoktatásában vesznek részt, és ezek után
jóváírja a szolgáltató nekik a kiszámlázott díjat.


Fotó: Muscat_Coach/Pixabay

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []