Miben segíthetünk?

Lakossági adatfelmérést végez több alkalommal és témában is a KSH Pilisvörösváron

Lakossági adatfelmérést végez több alkalommal és témában is a KSH Pilisvörösváron
2024. február 7.

Lakossági adatfelmérést végez több alkalommal és témában is a KSH Pilisvörösváron

Lakossági adatfelmérést végez idén is a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Pilisvörösváron. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik, az adatszolgáltatás – csak úgy, mint eddig – önkéntes.

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

  • 1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű
  • 1942 Lakosság utazási szokásai – 2024. április, július, október, 2025. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú
  • 2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2024. április-június
  • 2154 Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel – 2024. február-április

Az összeírói munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (STATEK Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. Az adatszolgáltatóknak lehetőségük van telefonon keresztüli válaszadásra, de egyes adatgyűjtések esetében arra kérik a válaszadókat, hogy a kérdőíveket elsősorban weben töltsék ki.  

A KSH hangsúlyozza: az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. A kapott adatokat a vonatkozó rendeletek és az adatvédelmi szabályoknak megfelelően, vagyis bizalmasan kezelik, azokat tehát más szerveknek, személyeknek nem szolgáltatják ki. Az eredményeket pedig egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

Akik további információt szeretnének kapni a felmérésről, azok hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, míg pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon (3-as mellék), illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail-címen érdeklődhetnek.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található az „Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Lakossági adatgyűjtések” menüpont alatt.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []