Miben segíthetünk?

Állampapír értékesítési pont nyílt Pilisvörösváron

Állampapír értékesítési pont nyílt Pilisvörösváron
2023. február 16.

Állampapír értékesítési pont nyílt Pilisvörösváron,  a járási hivatalban. A hivatalos átadót csütörtökön tartották, az eseményen részt vett Miszlai József, a Magyar Államkincstár (MÁK) Budapesti és Pest Vármegyei Igazgatóságának igazgatója, Tarnai Richárd, Pest vármegye főispánja és Bugár Csaba, a MÁK elnöke. 

 A Magyar Államkincstár vezetője szerint  a nyitás a kereslet növekedése miatt vált szükségessé. Azért esett Pest vármegyére a választás, mert az állampapír forgalmazásban Budapest és a Pest vármegyei régió az 50 százalékát teszi ki az állampapír állománynak és 40 százalékát az ügyfélállománynak.

Az inflációkövető állampapírok okán az idei év első másfél hónapjában  40 ezer új számlát nyitottak, így a MÁK által kezelt lakossági értékpapírszámlák száma mára meghaladja a 700 ezret, azaz az állampapír tulajdonos lakossági ügyfelek 50 százaléka vezeti a számláját a kincstárnál.

Még ebben ebben a hónapban újabb állampapír-értékesítési pontot nyitnak Pest vármegyében: február 20-tól Veresegyházán lesz elérhető még egy kirendeltség - derült ki az MTI tájékoztatásából.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []