Miben segíthetünk?

Négynapos munkarend lép életbe a Hivatalban az energiaválság miatt

Négynapos munkarend lép életbe a Hivatalban az energiaválság miatt
2022. november 3.

Elfogadta a Képviselő-testület a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását. Erről csütörtökön, rendkívüli ülésen született döntés.

Mint ismert, a városvezetés energiagazdálkodási akciótervet állított össze, amelyet a testület a legutóbbi rendes ülésén fogadott el. A válságterv három részből áll, a pilisvörösvári rászorulókat segítő szociális intézkedésekből, az energiamegtakarítást segítő fejlesztésekből, beruházásokból, és az ugyancsak költségcsökkentést célzó megszorító intézkedésekből. A három pillér közül ez utóbbi minden szempontból a legnehezebb, a fenti döntés pedig ebbe a témakörbe tartozik.

Hogy az energiafelhasználás és az ezzel kapcsolatos kiadások csökkenjenek, az a döntés született, hogy a Hivatal munkatrendje november 7-től átmeneti időre módosul: négynapos munkahét lép életbe, péntekenként a Városháza zárva tart.

A dolgozók számára hétfőtől csütörtökig a törzsidő betartása továbbra is kötelező lesz, azon felül pedig egy előre ütemezett terv szerint kell ledolgozni a maradék órákat – a kollégák döntése alapján – vagy reggel 8 óra előtt, vagy pedig délután, este.

Az átmeneti átszervezés az ügyfélfogadást nem érinti, mert az a hétfői és szerdai napokon változatlan marad. Esetükben annyiban jelenthet változást az intézkedés, hogy a pénteki napokon az ügyfélszolgálati iroda sem lesz nyitva. Ugyanakkor a Hivatal előtt elhelyezett postaláda továbbra is rendelkezésükre áll, ami a gyakorlatban már jól bevált a Covid időszaka alatt is, sokan használták arra, hogy eljuttassák beadványaikat a Hivatal munkatársaihoz.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []