Miben segíthetünk?

Húzzunk bele, Pilisvörösvár! - eddig háztartásaink ötöde töltött ki népszámlálási kérdőívet

Húzzunk bele, Pilisvörösvár! - eddig háztartásaink ötöde töltött ki népszámlálási kérdőívet
2022. október 10.

Eddig körülbelül 1500 pilisvörösvári háztartásban élők töltötték online a népszámlálási kérdőívet. Azoknak, akik ezt eddig nem tették meg, október 16-ig van lehetőségük interneten keresztül megválaszolni a kérdéseket. Pilisvörösváron 7100 címre érkeztek meg a kérdőívek, vagyis az érintettek mindössze ötöde, éppen csak 21 százalék töltötte ki azt.

Akik online szeretnék a KSH rendelkezésére bocsánati az adatokat, a https://belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon tehetik meg. Amennyiben nincs internethozzáférésük, de online szeretnék benyújtani válaszaikat, úgy látogassanak el bármely könyvtárba – beleértve Pilisvörösvár Város Könyvtárát is –, ahol ingyenesen használhatják a hálózatot a kérdőív kitöltésére.

Ne feledjék, a népszámláláson való részvétel kötelező! A kérdéssort tehát október 16-ig válaszolhatják meg, aki nem teszi, azt a kérdezőbiztosok keresik fel.

A Központi Statisztikai Hivatal szombat délelőtt osztott meg utoljára adatokat a részvétellel kapcsolatban, amely szerint addig összesen 2,4 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban csaknem 5 millió cím érintett, vagyis az a címek 21,4 százalékáról beérkeztek a válaszok. Az élen továbbra is Győrladamér áll, ahol a kitöltési arány meghaladja a 39 százalékot. Országosan is Győr-Moson-Sopron jár az élen a kitöltési arányt tekintve, amelyet Fejér megye, majd Pest megye követ.

A KSH tájékoztatása szerint a kérdőív online kitöltése egy 2-3 fős család esetében mindössze fél órát vesz igénybe számítógépen vagy bármely, internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön. Ehhez szükség van arra az egyedi belépési kódra, amely a szeptember végén, postai úton megküldött felkérőlevélben szerepel. Ne feledjék, mindenki, aki online beküldi válaszait, nyereményjátékban vehet részt.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []