Miben segíthetünk?

Önkénteseket keres a Pilisi Parkerdő egy kérdőíves felméréshez

Önkénteseket keres a Pilisi Parkerdő egy kérdőíves felméréshez
2022. szeptember 23.

Önkénteseket keres a Pilisi Parkerdő Zrt. egy Magyarországon egyedülálló, már öt éve zajló ökoturisztikai kérdőíves látogatófelméréshez. A cél, hogy jobban megismerhessék a Pilis Bioszféra Rezervátum (PBR) kirándulóit, az odalátogató turistákat.

A folytatáshoz október 1-2-án, 8 és 17 óra között van szükség segítőkre. A jelentkezők a kijelölt pontokon – turistautak mentén, többnyire erdei környezetben, de a lakott területtől legfeljebb 1 kilométerre – végzik majd a mérést, kedvelt kirándulóhelyek közelében.

Amit kínálnak cserébe: a mérés ideje alatt ingyenes szálláshelyet a Mogyoró-hegyi erdei iskolában, szállítást a helyszínekre, étkezést, jó hangulatot, és minden résztvevő számára két személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére, vagy ingyenes részvételi lehetőséget két főnek egy meghirdetett túrára. Ezen felül 1-1 belépőt a Budakeszi Vadasparkba. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást is kiállítanak. További részleteket a jelentkezők számára külön küldenek.

A természeti környezetért felelősséget érző, 18. évüket már betöltött önkéntesek jelentkezését az onkentes@dinpi.hu email címre várják 2022. szeptember 27-ig.

A terület mérete és a turistautak száma miatt mindkét nap csaknem 50 fő összehangolt munkájára lenne szükségük.

A fenti felmérés a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös kezdeményezése, a kutatás a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetének szakmai irányításával zajlik. A projekt sok szempontból különleges: hatalmas, 27 ezer hektáros összefüggő területet érint, 5 éve rendszeresen gyűlnek az adatok, a felmérés a látogatók viselkedését, igényeit, ismereteit, és a kirándulók mozgását egyaránt vizsgálja, fókuszba emelve minden évben egy-egy kiemelt kérdést, témát. A parkerdő felhívásában azt írja, hogy a felelősségtudatos természetjárás mindannyiuk szívügye, és közös érdekük, hogy a főváros közelében található kiváló túrázó helyek, vadregényes útvonalak, jó levegő, különleges élővilág és gyönyörű tájkép fennmaradhasson, és ne csak a jelen, hanem a jövő turistáit, gyermekeinket, unokáinkat is fogadhassa.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []