Miben segíthetünk?

DMRV: Vissza kell fogni ismét a vízfogyasztást Pilisvörösváron

DMRV: Vissza kell fogni ismét a vízfogyasztást Pilisvörösváron
2022. július 14.

Takarékos ivóvíz-felhasználásra int ismét a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., több más település mellett Pilisvörösváron is. Mint írják, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a társaság szolgáltatási területén – különösen Pest megyében – a következő napokban újabb hőhullám érkezésére kell készülni, miközben számottevő csapadék továbbra sem várható.

Tapasztalatiak szerint a száraz, aszályos időszakban, a hőmérséklet emelkedésével a vízfogyasztás ugrásszerűen megnőhet. A DMRV tájékoztatása szerint jelenleg minden vízellátó rendszerük üzemszerűen működik, minden személyi és technikai eszközüket maximális kapacitással működtetik, hogy folyamatosan biztosítani tudják a vízellátást. Mindezek ellenére a megnövekedett fogyasztási igények növekedése, vagy egy esetlegesen előforduló műszaki hiba a rendszerben kritikus üzemállapothoz vezethet, amely miatt lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

Ezek fényében ismét arra kérik más környező település lakosai mellett a pilisvörösváriakat, hogy:

  • törekedjenek az ivóvíz tartalékos felhasználásra, például ne ebben az időszakban töltsenek medencét, mossanak autót.
  • csökkentsék a növényzet locsolására szánt vízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát.
  • Ne használjanak ivóvizet pormentesítésre, utak, járdák locsolására.

Az Önkormányzatokhoz pedig azzal a kéréssel fordultak a locsolással kapcsolatban, hogy minimalizálják a köztéri tűzcsapok használatát.

Mint írják, amennyiben az ivóvízfogyasztás tovább emelkedik, kénytelenek lesznek kezdeményezni a vízkorlátozás elrendelését az érintett településeken.

Ahogy arról beszámoltunk, bő két hete Solymár súlyos, ezreket érintő vízellátási problémákkal küzdött, emiatt másodfokú vízkorlátozást rendeltek el a településen.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []