Miben segíthetünk?

Fontos, hogy csökkentsük a vízhasználatot Pilisvörösváron

Fontos, hogy csökkentsük a vízhasználatot Pilisvörösváron
2022. július 1.

Takarékos vízhasználatra kérjük ismét a pilisvörösváriakat a hőség miatt megnövekedett vízfogyasztási igények és szomszédunk, Solymár súlyos vízellátási problémája miatt. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy ésszerűen használjuk az ivóvizet: fogyasztásra és tisztálkodásra. A medencetöltés, a locsolás, különösen az automata locsolórendszerek működtetése súlyosbítja a helyzetet, és bár Pilisvörösváron működik a szolgáltatás, ez a körülmények fényében megváltozhat, mindamellett törekednünk kell arra, hogy Solymáron minél előbb megoldódjon ez a komoly, ezreket érintő probléma.

„Sokféle okból, célért fogtunk már össze, most azzal tudunk segíteni, ha csökkentjük a vízfogyasztást háztartásunkban” – mondta Fetter Ádám polgármester.  Akinek van lehetősége, kertje gondozásához használjon kútvizet, aki pedig automata locsolórendszert működtet, kapcsolja ki.

Amennyiben a helyzet nem javul rövid időn belül a szomszédos településen, úgy Pilisvörösváron is vízkorlátozás lép életbe.

Ahogy arról beszámoltunk, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) szerdán adott ki figyelmeztetést a rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel, és kérte mások mellett a pilisvörösváriktól, hogy mérsékeljék a vízhasználatot. Időközben a több Pest megyei települést érintő probléma miatt a katasztrófavédelem operatív törzset állított fel. Felmérték a helyzetet, amelyből kiderült, hogy a hőség miatt megnövekedett ivóvízigény mellett jelentős mértékű túlfogyasztás tapasztalható a fent említett okok miatt: medencetöltés ás a locsolórendszerek használata. Mindez olyan mértékben, hogy a szolgáltató pótlás érdekében tett intézkedései kevésnek bizonyultak.

Az érintett választókerület képviselője, Menczer Tamás egyenesen katasztrófahelyzetnek nevezte a solymári vízhiányt. A vízvételi pontok számát növelték, és lajtoskocsik, vízszállítók biztosítják a vizet a Fővárosi Vízművek bevonásával a településen, de városvezetőink szerint elengedhetetlen, hogy Pilisvörösvár is megtegyen minden tőle telhetőt, hogy a helyzet minél előbb rendeződjön.

Az ellátás folyamatosságát a törzs Solymáron és a környező településeken is monitrozza, és ha a szolgáltatás kimarad vagy akadályozottá válik, akkor intézkedést kezdeményeznek – közölte a Belügyminisztérium. A tárca tájékoztatása szerint    Pilisvörösváron, Pilisszántón, Csobánkán, Budakalászon, Pomázon, és Ürömön is tapasztalható ingadozás, ezért megfelelő számú lajtos kocsit tartanak készenlétben, valamint további tartalék járműveket biztosítanak a Pest megyei szolgáltatóknál szükség esetére.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []