Miben segíthetünk?

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe Pest megyében

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe Pest megyében
2022. június 30.

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe június 30-tól, azaz csütörtök 0 órától Pest megyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani az erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, sőt, a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság figyelmeztet: a hőség miatt a növényzet kiszáradt, így még a legkisebb figyelmetlenség is rövid idő alatt hatalmas tüzet okozhat a szabadban. A baj megelőzése érdekében a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket az kocsiból, mert a fentiek miatt az pillanatok alatt lángra lobbanhat maga körül mindent. A kirándulók ne szemeteljenek, mert az üveg- és fémhulladék amellett, hogy szennyezi a környezetet, összegyűjti a nap sugarait és ugyancsak könnyedén tűzhöz vezethet.

A megye tűzoltókat idén már több tucatszor riasztották szabadtéri tűzhöz.

A tűzgyújtási tilalom ellenére a saját kertjében mindenki bográcsozhat vagy grillezhet, de lángokat egyetlen pillanatra se hagyják felügyelet nélkül, és mindig tartsanak a közelben néhány vödör vizet vagy nyomás alatt lévő kerti slagot. 

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu,  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak. 

Pest megyén kívül tűzgyújtási tilalom van érvényben Veszprém, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében is.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []