Miben segíthetünk?

Meghívó a Danube InGrid program konzultációjára

Meghívó a Danube InGrid program konzultációjára
2022. június 9.

Az Elmű Hálózati Kft., az MVM Émász Hálózati Kft., valamint az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. tisztelettel meghívja Önt az Európai Uniós intelligens hálózati közös érdekű projekt, a Danube InGrid Program magyar nyelvű nyilvános konzultációjára.

A program keretében az Észak-Dunántúl, Közép-és Észak-Kelet-Magyarország, Szlovákia nyugati és keleti részének egyik legnagyobb áramhálózati fejlesztése valósul meg a következő évtizedben. A Danube InGrid projekt célja az egyre növekvő mértékű megújuló alapú villamosenergia-termelés hálózati integrációjának elősegítése intelligens technológiák segítségével, valamint az ellátásbiztonság garantálása, magas színvonalú szolgáltatás biztosítása.

A fejlesztés magyar-szlovák együttműködés  kereteinbelül az E.ONÉszak-dunántúli Áramhálózati Zrt., az Elmű Hálózati Kft., az MVM Émász Hálózati  Kft., a Západoslovenská distribučná, a. s. és Východoslovenskádistribučná, a. s. szlovák elosztók, valamint a Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s. szlovák átviteli rendszerirányító határon átnyúló közös munkájával jön létre.

A Danube InGrid program célkitűzéseit, megvalósításának részleteit megismerheti a

2022. június 16-án 15.00-kor kezdődő online nyilvános konzultáción.

A beszélgetést online élőben követheti a www.danubeingrid.eu honlapon az Online nyilvános konzultációra kattintva.

A Danube InGrid (Danube Intelligent Grid) projekt célja az egyre növekvő mértékű megújuló alapú villamosenergia-termelés hálózati integrációjának elősegítése intelligens technológiák segítségével, valamint az ellátásbiztonság garantálása intelligens hálózat kiépítésével és működtetésével a fogyasztók részére történő magas színvonalú szolgáltatás biztosítása mellett a közép-kelet európai régióban.

A projekt mind az érintett tagállamokon belüli, mind a határon átnyúló infrastuktúra vonatkozásában intelligens technológiát alkalmaz, ezáltal egy modern hálózati infrastruktúrát megvalósítva. A Projekt elősegíti valamennyi felhasználó, ideértve a fogyasztók, aktív fogyasztók és termelők fogyasztói szokásainak és egyéb tevékenységének hálózati integrációját annak érdekében, hogy ezáltal minél nagyobb számú megújuló alapú vagy elosztott villamosenergia-termelő hálózati csatlakozása legyen biztosítható. Az intelligens technológiák terén szerzett tapasztalatok megszerzése és hasznosítása Északnyugat-Magyarországon és Nyugat-Szlovákiában előnyös lesz a villamosenergia-rendszer érintett felhasználói, az elosztók és az átviteli rendszerirányítók számára is.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []