Miben segíthetünk?

Nyári ruhagyűjtésre készülhetnek a pilisvörösváriak

Nyári ruhagyűjtésre készülhetnek a pilisvörösváriak
2022. június 1.

Újabb ruhagyűjtést szervez az Önkormányzat, idén már második alkalommal. Azoknak, akiknek vannak feleslegessé vált, de jó állapotú gyermek-, női-, és férfiruháik, június 21-én adhatják le a szokásos helyszínen és időintervallumban: a Művészetek Háza udvarán 7 és 18 óra között.

Ahogy eddig, az adománynak szánt darabokat csoportosítva várják az ott dolgozók. Fontos, hogy csak mosott, tiszta, sérülésmentes – vagyis nem szakadt, nem lyukas ruhaneműket vesznek át. Kérjük, hogy fehérnemű, cipő, ágynemű, fürdőruha, konyharuha és törölköző továbbra se kerüljön a csomagokba. Lakcímkártyájukat ne hagyják otthon, az iratot ugyanis be kell mutatniuk, hogy igazolni tudják, pilisvörösvári lakosok. 

A helyszín a Szabadság utca felől közelíthető meg. Az esemény idejére az érintett utca elején, a Művészetek Háza bejáratánál (a buszmegálló előtt) lévő, parkolásra használt területet lezárják, csak azok állhatnak meg ott, akik a gyűjtésre érkeztek, és kizárólag arra az időtartamra, míg leadják a ruhákat. 

Idén még egy alkalommal szervez ruhagyűjtést az Önkormányzat, a tervek szerint szeptember 20-án. Erre az évre összesen három dátumot hirdettek meg, egyet tavaszra, egyet nyárra, egyet pedig őszre. Tavaly két alkalommal volt lehetőségük a pilisvörösváriaknak ilyen módon megválniuk a feleslegessé vált ruháiktól. Az akció – amelynek ötletgazdája Strack Bernadett alpolgármester – sikeres, minden alkalommal több száz zsák gyűlik össze nap végére. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []