Miben segíthetünk?

Megszaporodtak a gyorshajtással kapcsolatos bejelentések Pilisvörösváron

 Megszaporodtak a gyorshajtással kapcsolatos bejelentések Pilisvörösváron
2022. május 19.

Megszaporodtak az utóbbi időszakban a jelzések Pilisvörösváron a 30-as sebességkorlátozást figyelmen kívül hagyó, sok esetben száguldozó autósok miatt. A Hivatal lakosságszolgálati osztályára átlagosan 3 bejelentés érkezik hetente. A probléma rendezése kapcsán munkatársaink felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, a polgárőrséggel és a közterület-felügyelettel is.

Arra kérünk mindenkit, hogy tartsák be a közlekedésre – ezzel együtt a sebességre – vonatozó szabályokat. Pilisvörösvár területén bölcsőde, öt óvoda és három iskola található, a 30-as korlátozás alá eső részeken – például a tavaknál – pedig különösen sok a gyalogos, köztük kisgyerekesek, babakocsival vagy sporteszközzel közlekedők. Utcáink ráadásul jellemzően szűkek, egyes közlekedési helyzetekben fokozott odafigyelés szükséges a sofőrök részéről.

A személyi sérüléssel járó balesetek zöme továbbra is gyorshajtás miatt történik, ezt mutatják a rendőrség első negyedéves statisztikai adatai is. Január és március között Pest megyében 126 balesetet regisztráltak ebből az okból, ami messze a legmagasabb: a második helyen szereplő Budapesten ez a szám csaknem a fele, 66.

Vegyék azt is figyelembe, hogy a nyár, ezáltal a tartós, szervezetet megterhelő meleg hamarosan megérkezik. A kánikulában pedig különösen oda kell figyelniük a közlekedőknek. A rendőrség minden évben holnapján közli a hőségben történő vezetéssel kapcsolatos tanácsait, miszerint: a forróság miatt gyengül a sofőrök koncentrálóképessége, tompul a figyelme, ami egyeseknél fokozott ingerlékenységhez, másoknál azonban egyenesen rosszulléthez vezethet.

Azt kérjük tehát mindenkitől, aki volán mögé ül, hogy fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal, a szabályokat betartva közlekedjenek, hogy elkerüljék a baleseteket mind saját maguk, mind mások biztonsága érdekében. Vigyázzunk egymásra!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []