Miben segíthetünk?

Több témában is megkérdezi a pilisvörösváriakat a KSH

Több témában is megkérdezi a pilisvörösváriakat a KSH
2022. március 2.

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket kezdett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Pilisvörösváron, mindezt a korábbi évek gyakorlata szerint. A témák - Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai - és megnevezései és a felvétel időpontjai a következők:

  • 1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei - 2022-ben folyamatos, havi rendszerességű
  • 1942 Lakossági utazási szokásai – 2022. április, július, október, 2023. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú
  • 2003 Felmérés a Háztarások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2022. április-június
  • 2154 Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Felvétel – 2022. február-április

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel adatszolgáltatóknak felajánlják a lehetőséget, hogy telefonon válaszolják meg a kérdéseket, egyes adatgyűjtések esetében pedig azt kérik, hogy a kérdőíveket webes felületen töltsék ki, pontosabban ezt a válaszadási módot részesítsék előnyben.

A háztartások a KSH tájékoztatása szerint véletlenszerűen választják ki és mint írják, az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal egyébként  a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően, vagyis bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

A lakosság és az önkormányzat munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen kaphat további információt.   

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []