Miben segíthetünk?

Már jelentkezhetnek a diákok a MÁV gyermekvasút tanfolyamára

Már jelentkezhetnek a diákok a MÁV gyermekvasút tanfolyamára
2021. szeptember 6.

Október 2-án indul a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amelyre az iskolások már regisztrálhatnak a Gyermekvasút weboldalán. A tanulók a négyhónapos képzés után,  februárban vizsgáznak. 

A résztvevőket felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, hogy a vizsga után teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat, szolgálják a Gyermekvasutat és főként az utasokat. Természetesen mindeközben az általános iskolájukban is jó eredményt kell produkálniuk - írja közleményében a vasúttársaság. 

A tanfolyamra azok jelentkezhetnek, akik:

  • negyedik, ötödik vagy hatodik osztályba járnak,
  •  a tanulmányi átlaguk legalább négyes,
  • a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra
  • továbbá a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük is hozzájárul, hogy elvégezzék a képzést. 

A felvétel jelentkezési sorrendben történik. Aki nem jut be az őszi tanfolyamra, a februárban induló tavaszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

A MÁV szerint évről évre egyre népszerűbb a budapesti kisvasút: jelenleg  hatszáz gyermekvasutas rendelkezik a szükséges vizsgával, munkájukat csaknem hetven ifjúsági vezető – korábbi gyermekvasutas – segíti, irányítja. "Nyár végén 160 ifjú gyermekvasutast avattak fel. Ezzel sokan talán évtizedekre a vasutas szakma mellett kötelezik el magukat, gyakori ugyanis, hogy a Gyermekvasútnál szerzett élmények, barátságok hatására vagy hivatástudatból a gyerekekből vasutasok lesznek, mások a közlekedési ágazat egyéb területein helyezkednek el" - írják. 

További információ a jelentkezésről és a tanfolyamról a mellékelt linkre kattintva talál. 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []