Pilisvörösvár
Új konyhai gépeket kapott a pilisvörösvári főzőkonyha
Új konyhai gépeket kapott a pilisvörösvári főzőkonyha
2021. február 8.
Egy hidegsokkolót és több, a majdani kitelepüléseknél bevethető gépet vásárolt az Önkormányzat.

Új konyhai gépeket kapott a pilisvörösvári főzőkonyha. Az eszközöket a város Önkormányzata vásárolta több mint bruttó 4,9 millió forint értékben, hogy nagyobb kapacitással és korszerűbb technológiákkal készülhessenek az ételek, valamint, hogy helyben sütött és változatosabb fogásokat kínálhassanak az esetleges kitelepüléseken.

Utóbbi, újonnan beszerzett eszközök közé tartozik egy asztali fritőz, egy gofrisütő és egy gázpalackos szeletsütő, illetve egy úgynevezett hűtővitrin, amelyben biztonsággal, a megfelelő hőfokon lehet tárolni az ételeket.

Múlt szerdán „állt munkába” továbbá egy sokkolószekrény, amelyet úgy terveztek, hogy alkalmas legyen kifejezetten nagy mennyiségű élelmiszer gyors lehűtésére. „ Hozzánk egy tíz tálcás, 60-75 kilogramm tárolókapacitású sokkoló érkezett, amely által frissen tudjuk tartani az ételt. Ez a gép megkönnyíti a jövőben a munkánkat, lényegében lehetőséget ad arra, hogy előre készüljünk, például a hétvégékre, amikor arra szükség van” – mondta a főzőkonyha vezetője, Karácsony Lajosné.

Az említett gépeken felül egyéb eszközöket, köztük lábasokat és badellákat is kapott a főzőkonyha, ez utóbbiak már december óta használatban vannak.

A Pilisvörösvári főzőkonyhán jelenleg 1550-1600 adag étel készül naponta, ami két menüt foglal magában. A gimnáziumban a vírushelyzet miatt továbbra is online zajlik az oktatás, ám ha minden visszatér a régi kerékvágásba, ismét 1850-1900 adat ételt szállítanak majd ki a város tizennégy intézményébe: az iskolákba, óvodákba, a bölcsődébe, a szociális otthonba illetve a Virgonc Gyermekházba.

„Reméljük, hogy a beszerzett eszközök által hozzájárulhatunk ahhoz, hogy megkönnyítsük a főzőkonyhán dolgozók munkáját illetve, hogy az új gépek révén sikerül színesíteni a kínálatot a városi rendezvényeken” – mondta dr. Fetter Ádám polgármester.

Kapcsolódó galériák
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []