Pilisvörösvár
Újabb pályázaton indul Pilisvörösvár Város Önkormányzata
Újabb pályázaton indul Pilisvörösvár Város Önkormányzata
2021. január 29.
Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege minimum 500 ezer és maximum 500 millió forint, az összegkeret pedig, ami rendelkezésre áll 7 milliárd forint. 

A „Települési önkormányzatok számára az illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatására 2020.” pályázaton indul Pilisvörösvár Város Önkormányzata.

Az Innovációs és technológiai Minisztérium, mint Támogató az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX. 21.) Korm. határozatban foglaltak alapján nyilvános pályázati felhívást tett közzé a települési önkormányzatok számára.

A pályázati konstrukció tárgya, célja: környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése, az illegális hulladéklerakók okozta talaj-, víz-, és levegőterhelés megelőzése és megszűntetése, illetve a tájsebek csökkentése, megelőzése. A közterületen fellelhető illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának (elszállításának és kezelésének) elősegítése. 


Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege minimum 500 ezer és maximum 500 millió forint, az összegkeret pedig, ami rendelkezésre áll 7 milliárd forint. 

A támogatás intenzitása 100%-os, így önrész biztosítása nem szükséges. A pályázatot 2021. január 31-ig lehet benyújtani, ezt Pilisvörösvár Önkormányzata január 29-én megtette.

Több önkormányzati tulajdonú ingatlanon található illegális hulladék, jellemzően lom, építési törmelék és vegyes háztartási szemét. Illetve több olyan helyszín is van melyek jelenleg mentesek az illegális hulladéktól, viszont vonzó célpontot nyújtanak az illegális szemét elhelyezésének. Sikeres pályázat esetén több illegális hulladéklerakó felszámolását pályázati támogatásból tudnánk finanszírozni ( Fürj utca 30 m3, Liget Dugonics utca mögött 6 m3, Bende tanyához vezető út 8 m3). 

Ezeknek a hulladékoknak az összegyűjtését a Városgazda fogja elvégezni. Az összegyűjtött hulladékok elszállítását és deponálását, sikeres pályázat esetén minisztériumi támogatásból tudnák finanszírozni. 

Az applikációs bejelentések, rendészek és a Városgazda munkatársai felmérése alapján  több helyszínen szeretnénk napelemmel működő kamerás védelmi rendszert kiépíteni. (Háziréti lejáró, Sirály utca-Pálya tó, Szent Erzsébet Otthon alatt, Fürj utca, Szabadság utca-Dugonics utca, Piac tér, Budai út a logisztikai központtal szembeni parkoló, Tó dűlő). Mivel a jelenlegi telekommunikációs hálózatra új kamerát nem lehet rácsatlakoztatni, ezért SIM kártyás megoldással történne az adatátvitel. 

A pályázat megvalósítási határideje 2021. március 31.

Önkormányzatunk minden évben sok millió forintot költ a közterületeken illegálisan elhelyezett hulladékok eltávolítására. Sikeres pályázat esetén pályázati támogatás felhasználásával tudnák a fenti illegális hulladéklerakók felszámolását és jövőbeli tisztántartását finanszírozni és felügyelni.


Bár az őszi hulladékos pályázaton nem nyert a város, most bízunk a pozitív elbírálásban

– mondta dr. Fetter Ádám polgármester.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []