Pilisvörösvár
Pályázatot nyújtott be Pilisvörösvár, hogy megépülhessen az új bölcsőde
Pályázatot nyújtott be Pilisvörösvár, hogy megépülhessen az új bölcsőde
2021. január 29.
Pályázatot nyújtott be Pilisvörösvár Önkormányzata, hogy támogatást nyerjen az új bölcsőde megépítésére a Lévai közben.

Az erre vonatkozó felhívás a Széchenyi 2020 keretében jelent meg január elején a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” címen, VEKOP-6.1.1-21 kódszámon. Az elnyerhető összegből kizárólag férőhelybővítést, új férőhelyek létrehozását eredményező fejlesztések támogathatók, ez esetben Pest megye területén. Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege minimum 20 millió és maximum 600 millió forint, az összegkeret pedig, ami rendelkezésre áll 1, 839 milliárd forint.

A támogatási kérelmeket 2021. január 27-től lehet beadni 2021. február 26-ig bezárólag. Pilisvörösvár Önkormányzata ezt már szerdán, vagyis az első napon megtette.

Mint ismert, 2020 tavaszán készült el az új, négy csoportszobás bölcsőde terve, amely a Lévai közben kapna helyett. A tervdokumentáció alapján az Önkormányzat tavaly júniusban kapott jogerős engedélyt az építésre.

Az említett területen lévő 3.200 négyzetméteres ingatlan megépítésére a legkedvezőbb ajánlatot a Csikós Terv Építésziroda Kft. készítette el. Az önkormányzat egy formailag és tartalmában költséghatékony épület tervezését kérte, benne tálalókonyhával, lehetőleg belső parkolókkal és energetikailag korszerű szerkezetek alkalmazásával. Azért esett a választás a szóban forgó területre, mert 100 százalékban önkormányzati tulajdonú, egykor okmányiroda és parkoló állt ott, ráadásul a méret, a tájolás és a közművesítettség tekintetében is alkalmas arra, hogy otthont adjon a bölcsődének.

Az intézményre azért van szükség, mert a Pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde jelenleg is teljes kihasználtság mellett működik, kapacitása a lakossági igények alapján bővítésre szorul, azonban az ingatlan illetve a telek mérete ezt nem teszi lehetővé.  Az új bölcsődeépület 40 új férőhelyet biztosítana.

Bízunk a pályázat sikerében, pozitív bírálatában! – mondta dr. Fetter Ádám polgármester.

Kapcsolódó galériák
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []