Miben segíthetünk?

Fontos korszerűsítésekre pályázik Pilisvörösvár

Fontos korszerűsítésekre pályázik Pilisvörösvár
2024. március 14.

Újabb fejlesztések valósulhatnak meg abból a 2,5 milliárd forint TOP Plusz keretből, amelyet tavaly nyert el Pilisvörösvár. A már korábban tárgyalt korszerűsítési javaslatok mellett most két további projektre – önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítésére és a szakrendelő bővítésére – pályázhatunk. Erről csütörtökön döntött a Képviselő-testület.

A pályázatok tervezésénél fontos szempont mindkét tervezett beruházás esetében, hogy azon fejlesztési területek kapjanak helyet a projektekben, amelyekre a város önerőből nehezebben tud forrást teremteni, de megvalósítása fontos Pilisvörösvárnak.

Az energetikai korszerűsítésekre vonatkozó felhívás több olyan önkormányzati épületre vonatkozóan is jelenthet fejlesztési lehetőséget, amelyek a fenti szempontoknak megfelelnek. A folyamat jelenleg ott tart, hogy a pályázat részeként energetikai szakemberrel vizsgálja, mely épületekre nyújthat be támogatási igényt a város. Ezek a következők:

  • Sváb sarok (padlásfödém szigetelés, napelemes rendszer telepítés és nyílászáró csere)
  • Művészetek Háza (légkezelő rendszer átalakítása, hőszigetelés és napelemes rendszer telepítése)
  • Polgármesteri Hivatal (zárófödém szigetelés, hűtő-fűtő rendszer átépítés, napelemes rendszer telepítés)
  •  Városi Könyvtár (napelemes rendszer telepítés)
  • Az Önkormányzat tehát elindul a pályázaton, az elnyerhető keretösszeg erre a projektre 467 millió forint.

A másik pályázat, amelynek benyújtása most megtörténik,  a helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésére vonatkozik, amely városunk esetében a szakrendelő bővítését jelentené 620 millió forintból. A stratégiai tervezésnél az elsődleges cél az volt, hogy a rendelőintézet ellátásait egy helyen vehessék igénybe a páciensek. A meglévő épület az elhelyezkedése, megközelíthetősége és műszaki kialakítása és állapota miatt egyaránt ideális, a tervezett bővítéssel pedig a betegellátás még magasabb színvonalon valósulhatna meg a jövőben. Az új épületszárny a mentőállomás mögött kapna helyet.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []