Miben segíthetünk?

Útépítés három utcában – kiválasztották a kivitelezőt

Útépítés három utcában – kiválasztották a kivitelezőt
2023. november 11.

Kiválasztotta a Képviselő-tesület a céget, amely az útépítési beruházás következő helyszínein – a Madarász Viktor, a Réthy Zoltán és a Freiäcker utcában – végzi majd az aszfaltozást. A legkedvezőbb ajánlatot a Strabag SÁltalános Építő Kft. adt, így ez valósítja meg a beruházást 183 millió 913 ezer 725 forintért.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Madarász Viktor utca 760 méteren, a Réthy utca 160 méteren, a Freiäcker utca pedig 160 méteren kap szilárd útburkolatot. Az idén kezdődő, 10 utcát érintő útépítésekkel párhuzamosan a műszaki osztály már tavasszal felvette a kapcsolatot a tervezővel, hogy a közbeszerzésben szükséges műszaki dokumentációt frissítse, így a fennmaradó szakaszokra elkészültek a szükséges tervek és a költségvetési kiírás is, hogy a fenti területek is megújulhassanak a második, vagyis a mostani ütemben.

Az aszfaltos út mentén csapadékvízelvezető rendszert, vagyis szikkasztóárkokat, surrantókat és átereszeket is kialakítanak. A beruházást részben a fejlesztési tartalék keretből, részben általános tartalékból valósítja meg a város.

Mint ismert, tavasszal összesen tíz helyszínen, 2300 méter hosszban épült szilárd burkolat, illetve újultak meg útszakaszok. Az érintett területek a következők voltak: Csendbiztos utca lakóövezeti része, a Gólya és Seregély utca, a Mindszenthy József utca, az Ohmüllner Márton utca, a Béke utca fennmaradó része, a Freiäcker utca és a Réthy utca Béke utcáig terjedő szakasza, valamint két külterületi utca, az Úrőrház és a Barackos utca.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []