Miben segíthetünk?

Jól halad a játszóterek felújítása

Jól halad a játszóterek felújítása
2023. november 9.

Október végén kezdődött el a pilisvörösvári játszóterek nagyszabású felújítása. A projekt első állomása a Görgey utcai játszótér volt. A munkálatok az öntött gumiburkolat, illetve a tengópálya kialakításával kezdődtek. Ilyen burkolat kerül a tengópálya, a kötélpiramis, a süllyesztett trambulin és a hinták alatti részekre. A borítás az előírásoknak megfelelően több rétegből áll: a tömörített zúzottkőre, 3 cm vastag ún. SBR gumiréteget öntenek, majd pedig egy cm vastagságú színes mintás kopóréteg kerül a tetejére. Ez utóbbi felület kialakítása a végéhez közeledik, a tengópálya, és a logó felfestésének száradása után, már valószínűleg használható is lesz.
Ezt követően egyelőre erről a helyszínről levonul a kivitelező és a Zrínyi utcában folytatja a munkát a november 20-i héten. A Görgey utcába pedig várhatóan december elején végzik majd el az új játszóeszközök telepítését.


Ahogy arról beszámoltunk összesen öt helyszínen zajlik majd korszerűsítés: a Görgey utca mellett a Rákóczi, a Zrínyi, a Lőcsei utca játszótéren, valamint a Szent Erzsébet utcai sportpályánál. A korszerűsítés időszerű volt, mivel elkopott a gumiburkolat, az eszközök elhasználódtak, némelyik folyamatos javításra, alkatrészcserére szorult. A tervezésnél fontos szempontként jelent meg, hogy változatos játékok töltsék meg a helyszíneket, amelyek minél szélesebb korosztálynak nyújtanak szórakozást, mozgási lehetőséget.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []