Miben segíthetünk?

Szerződéskötés és munkaterület átadás: indulhat a járdaépítés

Szerződéskötés és munkaterület átadás: indulhat a járdaépítés
2022. szeptember 1.

Aláírták a járdaépítések kivitelezési szerződését a Polgármesteri Hivatalban. Az Önkormányzat részéről Strack Bernadett alpolgármester, a kivitelező cég – a Nadi Építő és Szolgáltató Kft.- képviseletében Vígh József ügyvezető, valamint a műszaki ellenőrzést ellátó Pekostem Kft.-től pedig Pekó György látta el aláírásával a szerződést és a munkakezdéshez szükséges dokumentumokat.

A megbeszélésen - ahol részt vett Varga Péter műszaki tanácsnok is - átbeszélték az építéshez kapcsolódó feladatokat és a helyszínek sorrendjét. A munka a szükséges engedélyek megérkezését követően várhatóan szeptember második hetében, a Kisfaludy utcában kezdődhet. Az utcák érintett lakói a munkálatokat megelőzően szórólapot kapnak majd, a közlekedők pedig a város kommunikációs felületein értesülhetnek az aktuális felújítással kapcsolatos tudnivalókról, esetleges forgalmi korlátozásokról.

A Képviselő-testület a nyár folyamán a döntött a járdaépítések megvalósításáról. Ennek megfelelően városunk 11 belterületi utcájában épül járda, egy helyszínen gyalogátkelőhely, hét helyen kiemelt gyalogosátvezetés, a temetőben pedig egy út. A helyszínek kijelölését lakossági igényfelmérés is megelőzte. Az teljes beruházás 2023. március végére fejeződik be.

A Sberbank miatt kialakult helyzetből adódóan a korábbra tervezett munkálatokat most tudja elindítani az Önkormányzat. A fejlesztés az anyagi nehézségek ellenére, a rendkívül szigorú gazdálkodásnak köszönhetően valósulhat meg. Mindezidáig sajnos a bentragadt közel 1,4 milliárd forintot továbbra sem kapta vissza az Önkormányzat.

A beruházás tervezett helyszínei a következők:

Gyalogátkelőhely közvilágítással, felvezető járdával

-  Kisfaludy-Tavasz kereszteződés

Járdaépítés és kiemelt gyalogos átvezetések építése:

- Táncsics és Mátyás király utcákban

Járdaépítések

-  Harcsa utca-Amur-Ponty utcák (Futópályától a Vasúti átjáró előttig, 600 fm)

-  Szent Erzsébet utca eleje (Fő utcától a bank parkolóig, 50 fm)

-  Szent Erzsébet utca (Parkolótól a templom bejáratig, 46 fm)

- Báthory utca (Nagy Imre u. és Postakert között, 400 fm)

-  Széchenyi utca (Varázskőtől Solymári utcáig, 176 fm)

- Ponty utca (Mátyás király utcától a vasúti átjáró előtti kereszteződésig, 148 fm)

-  Petőfi S. utca (Fő utca felől jobb oldal, 870 fm)

-  Iskola köz (100 fm)

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []