Miben segíthetünk?

Oszlopállítással folytatódik a munkavégzés az Útőrház utcában

Oszlopállítással folytatódik a munkavégzés az Útőrház utcában
2022. augusztus 5.

Folytatódnak a munkálatok a 10-es főúton, az Útőrház utcánál. A vállalkozó arról tájékoztatott, hogy a tervek szerint szombaton, illetve vasárnap dolgoznak majd a beruházás helyszínén. Azért döntöttek a hétvégi munkavégzés mellett, mert a forgalom kevésbé sűrű ezeken a napokon, ami mind az autósok, mind a kivitelezés szempontjából kedvezőbb.

Az említett időszakban kilenc villanyoszlop helyének kialakítását végzik, illetve fel is állítják azokat.

Megkérjük a 10-es úton közlekedőket, hogy akinek lehetősége van, válasszon másik útvonalat, hogy a munka minél gyorsabban és gördülékenyebben haladhasson. Mindamellett az arra haladók fokozott óvatossággal, körültekintéssel közelítsék meg a helyszínt, és legyenek türelemmel. Ne feledjék, az érintett útszakaszon mindkét irányban ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben, legfeljebb 40 kilométer per órás sebesség a megengedett.

Ahogy arról beszámoltunk, a kivitelezés múlt héten kezdődött meg. A kivitelező az azt megelőző napokban bejárta a helyszínt, kijelölték a kandeláberek helyét, majd miután  helyére került az ideiglenes forgalomtechnika, a terület tisztításával elrajtolt a kötvilágítás kiépítése. 

Júniusban számoltunk be arról, hogy külső körülményekben bekövetkezett változásokra hivatkozva bizonytalan időre elhalasztotta az Útőrház utcai zebra építését és ehhez kapcsolódóan a buszöböl áthelyezését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A projekt megvalósításában az Önkormányzat vállalta a fenti feladatot, vagyis hogy saját költségen létesít közvilágítást a helyszínen. Strack Bernadett a tájékoztatásra reagálva akkor azt mondta, hogy városunk a terveknek megfelelően elvégzi a beruházás rá eső részét, hozzáfűzve, fontosnak tartják, hogy legalább ezzel a lényeges lépéssel közelebb kerüljön Pilisvörösvár ahhoz, hogy az ott lakók megkapják a várt gyalogátkelőt.

A Magyar Közút júniusi levelében hozzátette, bár most mégsem tudnak forrást biztosítani, mindent elkövetnek azért, hogy a létesítményt belátható időn belül megvalósítsák. MInt írták, abban az időszakban, míg a közvilágítás kiépítését elvégzi az Önkormányzat, az ideiglenes forgalomtechnika megtervezését és telepítését ugyanakkor – a szerződésben rögzítetteknek megfelelően – vállalják.

Ahogy arról beszámoltunk, Fetter Ádám polgármester és Varga Péter tavaly szeptemberben jelentették be, hogy megépülhet a gyalogátkelőhely az Útőrház utcánál. A körzet képviselője sokat lobbizott ezért a projektért, miután az ott élők régóta várják, hogy ez a fejlesztés megvalósuljon.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. februárban kapta meg az építési engedélyt, vagyis lényegében a zöld lámpát a beruházás megkezdésére, amelyet most a fenti tájékoztatásuk szerint bizonytalan időre felfüggesztettek.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []