Miben segíthetünk?

A vízelvezetés elkészült, az útpálya korrekció tavasszal folytatódik a Csendbiztos utcában

A vízelvezetés elkészült, az útpálya korrekció tavasszal folytatódik a Csendbiztos utcában
2022. január 7.

A Csendbiztos utcában az út minőségének javítását célzó munkálatok november végén kezdődtek. Elsőként a vízelvezetés megoldása érdekében az árokprofilozást és az átereszek kiépítését végezte el a kivitelező. A Csendbiztos utcára korábban elfogadott engedélyes útépítési terv alapján a kivitelező az út nyomvonalát is korrigálta. A munkálatok első fázisa december végére készült el, a felület végső igazítását a fagymentes időszak után végzik el.

A Csendbiztos utcában a heves esőzések alkalmával több éve okozott károkat a csapadékvíz. Az utca eddig nem rendelkezett vízelvezető, szikkasztó árokkal, ezért a víz a nagyobb esőzések alkalmával elmosta az úttest zúzottköves burkolatát. A Városgazda Kft. tavaly többször is javította a felületet, de a vízelvezetés hiányából adódó alaphelyzet miatt ezek a munkák csak ideiglenes eredményt jelentettek.

Az Önkormányzat még a nyár folyamán elhatározta, hogy hosszabb távú megoldást talál a helyzetre, így Varga Péter műszaki tanácsnok javaslatára vízelvezető árokrendszer építésére adott megbízást a város. A beruházás lakossági közreműködéssel valósult meg, a 4,97 millió forintos összköltséghez az utcában élők 300.000 forinttal járultak hozzá.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []