Miben segíthetünk?

Megépülhet az útőrházi gyalogátkelőhely

Megépülhet az útőrházi gyalogátkelőhely
2021. szeptember 10.
Ismét egy hosszú ideje tervezett és várt beruházás valósulhat meg.

A Magyar Közút Zrt. és az Önkormányzat együttműködésének köszönhetően valósulhat meg a gyalogátkelő a 10-es úton. Az Önkormányzat november 15-ig rendelkezik érvényes engedélyes tervekkel az átkelőre, amit a tervek szerzői jogával együtt átruház a Magyar Közútra, aki vállalja az építési engedély meghosszabbítását, kiviteli tervek elkészíttetését, valamint a közvilágítás kivételével a Projekt saját forrásból való finanszírozását. A közvilágítási tervek elkészítését, a közvilágítási munkarész és a jövőbeni üzemeltetés költségeit az Önkormányzat vállalja.

A kiviteli tervek elkészítésére és az építési engedély meghosszabbítására a Közút pályázata már le is zárult, a nyertes kivitelező kiválasztásra került.

A beruházással részleteivel kapcsolatban az Önkormányzat folyamatos tájékoztatást fog nyújtani a jövőbeni egyeztetéseket követően.

„Köszönöm dr. Vitályos Eszter államtitkárasszonynak és Magyari Lászlónak, a Közút Pest megyei igazgatójának, hogy ezt a kérésünket is meghallgatták, támogatásukról biztosítottak és közbenjártak ennek a beruházásnak a megvalósulásában is. Bízunk benne, hogy a kivitelezés a jövő év első felében meg tud valósulni” – mondta Fetter Ádám polgármester.

Varga Péter a körzet képviselője is köszönetét fejezte ki, hogy a külterületen is sikerült egy ekkora beruházást elérni és immár az ott élők is biztonságosan közelíthetik majd meg otthonukat.

 

Kapcsolódó videó
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []