Miben segíthetünk?

Újraaszfaltozzák a 10-es út vörösvári szakaszát

Újraaszfaltozzák a 10-es út vörösvári szakaszát
2021. szeptember 8.
Önkormányzati közbenjárásra felújítják a Fő utcát

Teljes szélességében megújul  Pilisvörösváron a Fő utca 1745 m-es szakasza a Kodály Zoltán utca és az Attila utca között. A Magyar Közút tájékoztatása szerint a Polgármesteri Hivaralhoz eljuttatott levél alapján megvan a forrás a 10-es számú főút Pilisvörösvári szakaszának újraaszfaltozására.

A TEVÖ Egyesület még 2018. június 13-án találkozott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei Igazgatójával Magyari Lászlóval és Millián Anna osztályvezető asszonnyal. Az egyesület képviselői kérték a Közút vezetőit, hogy jöjjenek el Pilisvörösvárra egy helyszíni bejárásra. A bejárás megtörtént, ahol a vezetőkkel sorra vették a 10-es úthoz kapcsolódó problémákat. Egyetértés volt abban, hogy az M10 elkerülő megléte sokat enyhítene Pilisvörösvár és a térség közlekedési problémáin. Mivel ez távlati megoldás, a 10-es főút jelenlegi problémáira koncentráltak a megbeszélés során. A hibák sokasága miatt az egyesület vezetői felvetették a Pilisvörösvárt érintő teljes útszakasz felújítását. A jelzett problémák többségét a Közút részéről jogosnak ítélték, azonban forráshiány miatt a megoldás még váratott magára. Magyari László igazgató úr már akkor megígérte, hogy mindent megtesz az újraaszfaltozás érdekében.

Fetter Ádám polgármester azóta is több tárgyalást folytatott a témában és a problémát felvetette Vitályos Eszter államtitkár asszonynak is, aki szintén támogatását ígérte.

A jó hír ma érkezett a Magyar Közút Zrt. pest megyei igazgatójától, hogy megvan a forrás a 10-es számú fő út Pilisvörösvári szakaszának újraaszfaltozására.

Köszönjük államtitkár asszony és igazgató úr közbenjárását és támogatását!

Magyari László a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatójának levele:

Tisztelt Polgármester Úr!

Pilisvörösvár belterületén régóta keressük a lehetőséget a 10 sz. főút elhasználódott burkolatának felújítására, az érintett főút forgalma évről-évre folyamatosan emelkedik, a burkolat állapota pedig egyre jobban romlik, ezáltal zavarva az arra közlekedőket és az ott élőket. Rendszeresen elvégeztük a kátyúzási munkálatokat, de ez hosszútávon nem nyújt megoldást, ezért, igyekeztünk forrást találni különböző projekteken keresztül, de sajnos az elmúlt időszakban csak nagyon korlátozottan kaptunk támogatást a főutak felújítására, így megpróbáljuk idén saját erőből egy nagyobb szakaszon elvégezni a burkolatkarbantartást az alábbiak szerint!

Tájékoztatásul jelzem, hogy a 10 sz. főút 18+000 – 19+745 km szelvényei között (Pilisvörösvár Fő utca 1745 m-es szakasza a Kodály Zoltán utca és Attila utca között) burkolat-fenntartási munkálatokat tervezünk végezni 2021. szeptember 20 – október 1. közötti időszakban.

- burkolat előkészítése, marása 2021. szeptember 20 - 24.

­- aszfalt réteg terítése, tömörítése 2021. szeptember 27 – október 1.

A karbantartási tevékenység részeként Pilisvörösvár lakóközössége, valamint az agglomerációban közlekedők számára is kiemelt jelentőséggel bíró útszakasz újulhat meg igen jelentős hosszban, a tervezett beavatkozás részeként megközelítőleg 1.500 tonna aszfalt kerül bedolgozásra. A beavatkozás időtartama alatt forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárásra, illetve sebességkorlátozásra lehet számítani.

Jelen tájékoztatásomat követően az eredményes együttműködés érdekében a kollégáim felveszik a kapcsolatot Pilisvörösvár Polgármesteri Hivatalával a részletek egyeztetése érdekében.

Üdvözlettel
Magyari László 
megyei igazgató”

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []