Miben segíthetünk?

Pest vármegyére váltott havi bérletet március 1-től a BKK járatain is elfogadják

Pest vármegyére váltott havi bérletet március 1-től a BKK járatain is elfogadják
2024. január 30.

A Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén (tehát a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is), a Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet március 1-től a BKK járatain is elfogadják. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja, minden értékesítési csatornáján.

Az erről szóló megállapodást hétfőn Lázár János építési és közlekedési miniszter és Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere írta alá. A megállapodás révén az utasok számára olcsóbbá és egyszerűbbé válik a közösségi közlekedés, olvasható a tájákoztatóban.

A felek abban állapodtak meg, hogy az eddigi, számos vitára okot adó költségalapú elszámolás helyett a Budapest-bérletből, a Pest vármegyei bérletből és az országbérletből származó bevételt, és az ahhoz kapcsolódó menetdíjkiegészítést - az adott érvényességi terület sajátosságaihoz igazodóan - teljesítményarányosan osztják meg.

A megállapodás technikai részleteit a minisztérium és az önkormányzat a közlekedési vállalatok bevonásával dolgozza ki úgy, hogy az 2024. március 1-jén hatályba léphessen - olvasható a közleményében.

Hír forrása: MTI

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []