Miben segíthetünk?

Hétfői Hírek 2021. május 31.

Hétfői Hírek 2021. május 31.
2021. május 31.

Pünkösdhétfői szentmise felvétele

A Pilis Televízió műsortárában elérhető az erdei kápolna búcsújáról készült felvétel. Misézett: Balla Sándor plébános. Az ünnepi német nyelvű szentmise felvétele megtekinthető: https://youtu.be/g38cboMh3Xc 


Odaítélték az idei Réthy Zoltán-díjakat

Pilisvörösvár Város Önkormányzata a 23/2020. (VII. 24.) önkormányzati rendeletében megalapította a Dr. Réthy Zoltán-díjat az egészségügy területén végzett munka elismerésére. Dr. Fetter Ádám Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében az idei évben a Pilisvörösvári Szakrendelő egykori kiváló főnővérének, Marosiné Pánczél Ildikónak, valamint Dr. Szakmári Mária Magdolna reumatológus szakorvosnak adományozta a díjat. 


Gyermeknapi meglepetés

Kedden délelőtt ajándékkal lepte meg dr. Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester a város bölcsődéseit, óvodásait és alsó tagozatos diákjait. A városvezetők személyesen vitték el a meglepetést: egy Pilisvörösvár kifestőt, ami kifejezetten nekik készült. A füzet városunk nevezetességeit, látnivalóit tartalmazza, színezésre vár egyebek mellett a Városháza, a Kálvária-domb, a körforgalom, a vasútállomás és a futópálya is a tavaknál.

Sikeres gyermeknapi program

A tavalyi barátság-karkötő után idén egy hamisítatlan Sárkány kalanddal készültek a Művészetek Háza és Városi könyvtár munkatársai. Vasárnap mind az öt játszótéren, ezen felül a tavaknál és a Lahmkruam parkban is várták a a kicsiket és a nagyokat. Több hullámban töltötték újra a helyszíneket, így összesen 385 sárkány készlet talált gazdára. A napos délelőttöt egy felhőszakadás után kellemes délután követte, így a tervezett 16 órás zárást is meghosszabbították, hogy mindenki jól érezze magát. 

Hősök napja

Május utolsó vasárnapján, a Magyar Hősök Emlékünnepén tisztelegtek a háborúban elhunyt hősök előtt. Az ünnepség első részében a városi temetőben a német és az orosz katonasíroknál koszorúztak a város vezetői, a képviselő-testület tagjai, a német nemzetiségi önkormányzat tagjai, valamint civil megemlékezők. A Silentiot követően a Hősök terére átvonultak az emlékezők, és ünnepi beszédet mondott dr. Fetter Ádám polgármester. Közösen koszorúzott Sax Lászlóval, az NNÖ elnökével, ezt követően a jelenlévők is elhelyezték a tisztelet virágait. Az eseményen közreműködött a Német Nemzetiségi Vegyeskórus, a Nosztalgia Dalkör és a Német Nemzetiségi Fúvószenekar. Az ünnepségen Spiegelberger Andrásné Gizi néni is részt vett, akinek nagybátyja Geiselhardt István “eltűnt” a II. világháborúban. A család a hősről készült fényképe a városi gyűjtemény része lett.

Látogatási és kijárási  tilalom feloldása a szociális intézményekben

Május 25-vel feloldották a 2020. szeptember 8. óta érvényben lévő látogatási és kijárási  tilalmat a szociális bentlakásos intézményekben. Pilisvörösvári érintett intézmények: Városi Napos Oldal Szociális Központ Átmeneti Gondozóháza, Szent Erzsébet Otthon, Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény.

Változtak a maszkhasználati szabályok

A járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően már nem kötelező az arcmaszk használata a szabadtéren lévő peronokon a MÁV és a MÁV-HÉV állomásain és megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban. A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, vagyis a közösségi közlekedési járműveken, valamint a zárt utasforgalmi helyiségekben továbbra is viselni kell a szájat és orrot eltakaró maszkot - tájékoztatott a MÁV.

Májusfabontás

Május utolsó napján a hagyományoknak megfelelően idén is zenével fűszerezve kerül sor a májusfa lebontására. A Városháza előtt egy hónapon keresztül díszelgő májusfa lebontásának elmaradhatatlan része a 18 órakor kezdődő ünnepi műsor, melyben most a Rákóczi utcai óvodások, a Templom téri és a Vásár téri  általános iskolás diákok és Német Nemzetiségi Fúvószenekar gondoskodik a jó hangulatról. Az esemény utolsó mozzanataként a Werischwarer Heimatwerk tagjai döntik le az idei májusfát.

Lezárul a ,,Tisztítsuk meg az országot!”  projekt 

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt I. ütem tárgyú pályázati kiírást tett közzé az 1598/2020. (IX.21) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében. Pilisvörösvár Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be és 17.080.002,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert 9 db térfigyelő kamera beszerzésére az illegális hulladéklerakások megelőzése céljából. A térfigyelő kamerák 8 db helyszínre kerültek kihelyezésre. A védendő területek: a Háziréti-lejáró, a Sirály utca-Pálya tó környéke, a Szent Erzsébet Otthon alatti rész, a Dugonics utca és a Piac területe, valamint a Budai úton a parkoló, illetve a Tó dűlő. 

Újra kiadják Michael Fogarasy-Fetter: Die Geschichte und Volkskunde der Gemeinde Werischwar c. könyvét

A nagy sikerű 1994-es első kiadás újra nyomásáról határozott az önkormányzat. A 486 oldalas, Pilisvörösvár történetét feldolgozó kiadvány német nyelven, igényes, keménytáblás kiadásban fog megjelenni. Várjuk azoknak a vállalkozóknak, egyesületeknek és magánszemélyeknek a jelentkezését, akik anyagilag szívesen hozzájárulnának a reprint létrehozásához: polgarmester@pilisvorosvar.hu cím vagy a egyéb elérhetőségeinken. Köszönjük!

Készül a Vörösvári Újság júniusi száma

Már készül a júniusi lapszám. Aki hirdetést szeretne leadni, az ujsag@pilisvorosvar.hu címre küldje el e hét szerdáig. A lap digitális változatban június 18-án jelenik meg. Nyomtatott formában június 21-25. között hordják ki a regisztrált címekre. Ezt követően összevont nyári lapszámmal augusztus végén jelenik meg a következő újság. 

Pályakarbantartás miatt változik a menetrend az esztergomi vonalon

Módosított menetrend szerint közlekednek egyes vonatok a Budapest-Esztergom vonalon június 4. - azaz e hét péntek - és június 11. között. A  MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint Budapest-Nyugati és Rákosrendező állomások között pályakarbantartási munkálatokat végeznek a szóban forgó időszakban, ezért lépnek életbe átmenetileg változások.  A részletes vágányzári menetrendet megtalálja csatolmánykét, de elérhető az állomási pénztáraknál és az ügyfélszolgálatoknál, a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu honlapon is.

Lezárult a Let’s colour pályázat

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület május elején nevezett be az Akzo Nobel cég által hirdetett pályázatra, azzal a céllal, hogy színesebbé váljon a vörösvári vasúti aluljáró környéke. Köszönjük mindenkinek, aki voksolt, 238 szavazattal a középmezőnyben végzett a város. A 10.000 lakos feletti települések kategória nyertese Maglód lett 6048 szavazattal, így a kisváros művészeti iskolájának régi szárnya és a sivár betonkerítés lefestése valósulhat meg. Gratulálunk a nyertes pályázathoz!

Pilisvörösvári UFC hírei

“Felnőtt csapatunk a héten két mérkőzést is játszott. Diósd- PUFC 2-0, Nagykovácsi- PUFC 0-2 Szűcs, Gáspár. A jövő héten szerdán a Páty, vasárnap a Gyál csapatát fogadjuk Vörösváron, mindkettőt 17.00-kor!” - mondta el Bilau Csaba, az egyesület elnöke. 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []