Miben segíthetünk?

Hétindító hírek 2020. november 17.

Hétindító hírek 2020. november 17.
2020. november 17.
Felkészültünk a télre, újrafestett gyalogátkelők, megújult applikáció, gallyazások, maszkviselés a piacon, facsemeték kiültetése, online adventi vásárt szervezünk. Az elmúlt hét eseményeiből válogattunk.

November 9-én a temetőben a téli időszakra való felkészülés keretében elzárták a vízcsapokat, és víztelenítették a vezetékeket a fagyveszély miatt. Tavaszig a temetőben szünetel a vízvételi lehetőség.

November 10-én megújult a Pilisvörösvár applikáció. A bejelentésnél ezentúl - ha szeretnénk - megadhatjuk telefonszámunkat is, és pontosíthatjuk a probléma helyszínét. Időjárási adatokkal, fényképes programajánlóval egészült ki az Appentum Kft. által fejlesztett alkalmazás, melyet már 1464-en töltöttek le. 

November 10-én az Útőrház utcában egy teherautó kidöntött egy villanyoszlopot, megsérült a trafó is. Ennek következtében az Üdülőtelepen, sőt Solymár egy részén a villamos szolgáltatás megszűnt. Az ELMÜ szakemberei a késő esti órákra tudták helyreállítani a szolgáltatást.

November 10-én megjelentek a kormány korlátozó intézkedései. A lényeg: ha nem muszáj, ne menjünk este 8 és reggel 5 óra között sehova. Mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Ez alól kivételt képez a munkábajárás, melyet igazolni kell. A rendőrség rendelkezik jogkörrel intézkedésre, melyre sor került az elmúlt héten. 

A kormány által elrendelt veszélyhelyzet idejére sajnos minden rendezvényt le kellett mondani. Számos kultúrális programot terveztünk, köztük a városi adventi vásárt. Az online térbe költözött vásár (link a cikk alján) az igazi hangulatát nem adja vissza, de vásárlásunkkal támogathatjuk a kézműveseket, akik nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt.

A tervezett időpontnál hamarabb, már november 14-én szombat éjjel elkészült a 10-es főút belterületi szakaszán (Fő utca) a megkopott gyalogátkelők, kézjelek és egyéb aszfalt piktogramok újfestése.

November 14-én újra volt piac a Széchenyi utcában. Kötelező a maszkviselés az árusok és a vásárlók számára is.

Pilisvörösvár polgárai a közbiztonság és a tűzvédelem kapcsán számíthatnak az önkéntes szervezetek szakmai munkájára, helytállására. November 16-án vasárnap reggel Pilisvörösvár és Csobánka közötti úton a lovardánál történt közúti baleset, mely során egy ember beszorult a gépjárműbe. A tűzoltók, rendőrök és polgárőrök együtt dolgoztak a mentésen.

Az ELMŰ megbízásából egy vállalkozó Pilisvörösvár területén, a bel- illetve külterületi részeken a 20 kV-os középfeszültségű vezetékek mentén gallyazást, illetve nyiladéktisztítást végez. A vállalkozó folyamatosan végzi a Város területén levágott ágak aprítását és elszállítását. A tavaktól már kaptunk pozitív visszajelzést az elszállításról.

A Városgazda Kft. munkatársai a facsemeték kiültetését november második felében mindenképpen elvégzik. A kis táblákat tavasszal, a veszélyhelyzet elmúltával, egy nagyobb szabású közösségi esemény keretében szeretnénk elhelyezni, amikor majd minden örökbefogadó saját kezűleg ássa be a facsemetéje mellé a táblát tartó kis farönköt.

Készen állunk a télre. Büszkék vagyunk arra, hogy mindösszesen 4 hónap alatt a Városgazda Kft. elérte, hogy a november 1-i szezonkezdésre a Fácán utcai telephelyen az induláshoz szükséges sómennyiség bedepózva és a géppark felszerelve várja az első havazást, ónos szitálást.

Az országosan elrendelt veszélyhelyzet miatt a Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás 2020. november 9-től szünetel. Az ügyfelek jelzéseit, bejelentéseit e-mailben az info@pilisvorosvar.hu címen, postai úton, a Pilisvörösvár Applikáción, vagy 06-26-330-233 telefonszámon fogadják a hivatal munkatársai, illetve a Polgármesteri Hivatal főbejáratánál elhelyezett postaládában is leadhatóak a beadványok. A november 26. napjára tervezett közmeghallgatás elmarad. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Éppen munkatársat keres?

A város hivatalos honlapján, a pilisvorosvar.hu oldalon álláshirdetését ingyenesen közzétesszük, amely 30 napig aktív marad és ingyenesen hosszabbítható. A helyi álláshirdetéseket októberben 1600-an látták, érdemes nálunk hirdetni. Hirdetésfeladás:  allashirdetes@pilisvorosvar.hu 

 

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []