Miben segíthetünk?

A vízfogyasztás visszafogására kér a DMRV

A vízfogyasztás visszafogására kér a DMRV
2024. július 9.

Óvatosságra int a DMRV Zrt. a vízfogyasztással kapcsolatban. Ahogy azt közleményükben írják a harmadfokú hőségriasztással egyidőben az előrejelzések szerint számottevő csapadék továbbra sem várható.  Az elmúlt évek nyári csúcsidei tapasztalatai alapján ugyanakkor a következő időszakban a vízfogyasztás jelentős emelkedése várható, különösen Pest vármegyében, így Pilisvörösváron is.

Jelenleg a társaság minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik és minden személyi és technikai eszközt maximális kapacitással működtetnek a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

Azonban az aszályos időszakokban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen megemelkedhet, ami a vízellátó rendszer fokozott igénybevételét okozhatja.

A fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amely következtében lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

A vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése miatt - azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson – az alábbiak betartását kérik:

  • Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!
  • Csökkentsék a növényzet locsolására használt ivóvízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát!
  • Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést - utak, járdák locsolását!

Felhívják a figyelmet arra, hogy az ivóvízfogyasztás további növekedése esetén, a folyamatos ivóvízszolgáltatás biztosítása érdekében a társaság vízkorlátozás elrendelését kezdeményezheti.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []