Miben segíthetünk?

A hőség miatt országosan vörös kód van érvényben: városunkban is életbe léptek intézkedések

A hőség miatt országosan vörös kód van érvényben: városunkban is életbe léptek intézkedések
2022. június 27.

A kormányzat a következő napokban várható kánikula miatt életbe léptette a "vörös kódot". Fülöp Attila a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára elmondta az intézkedés hétfőn reggel 8 órakor lépett hatályba és előreláthatólag e hét csütörtök 20 óráig tart. A speciális eljárásrend bevezetésére azután került sor, hogy az országos tisztifőorvos hőségriadót rendelt el, mert az elkövetkező napokban 27 fok fölé emelkedik a napi átlaghőmérséklet.

A speciális helyzet miatt városunkban is életbe léptek a hőségriadóhoz kapcsolódóan intézkedések. A Szakrendelő és a városi intézmények – így a Polgármesteri Hivatal, a Művészetek Háza és a könyvtár - portáján víz kérhető, illetve kis időre pihenésre is igénybe vehető az épületek aulája.

A városvezetés emellett levelet írt a helyi Posta és a Kormányablak vezetőinek, hogy ezekben a hivatalokban is biztosítsanak hasonló lehetőséget az embereknek.

A hőségriadó ideje alatt a Városgazda Kft.-nél fizikai munkát végzők számára is megváltoztatták a munkarendet és hajnal öttől délután egy óráig dolgoznak kollégák, ezen felül nagyobb vízmennyiség is rendelkezésükre áll a folyadékpótlásra.

Fontos, hogy ezekben a napokban mindenki fokozottabban figyeljen saját maga és a környezetében élő idősek, betegek, gyermekek és a házi kedvencek egészségére. Igyunk minél több vizet és legyen nálunk palackos folyadék mindig. Lehetőség szerint inkább reggel és délután minél később intézzünk ügyeinket. Az extrém UV sugárzás miatt 10 és kettő óra között ne menjünk a napra. Ha autóval közlekedünk soha ne hagyjunk senkit egy percre sem a bezárt járműben. Otthonainkat este szellőztessük alaposan és nappal tartsuk zárva a nyílászárókat, ha lehet ventilátorral, légkondícionálóval hűtsük is a belső tereket. Ha a közterületeken úgy látjuk valaki bajban van, mindenképpen hívjuk a 112-t!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []