Miben segíthetünk?

Bagolyláda a vörösvári temető gesztenyefáján

Bagolyláda a vörösvári temető gesztenyefáján
2022. május 16.

A Szebb Környezetünkért Egyesület a Madarak és fák napja alkalmából bagoly költőládát helyezett el a vörösvári temetőben a 00067-es számú gesztenyefán. A költőláda korábban a Templom téri eperfán várta a macskabaglyok beköltözését, de erre nem kerülhetett sor, mert egy vihar annyira megtépázta a fát, hogy utána alaposan meg kellett metszeni. Az eperfa szépen kihajtott, de igazán erős ága nem lévén ezt a nagyméretű ládát visszatenni már nem lehetett. Így másik helyszínt kellett keresni neki. A Vörösvári Tűzoltók segítségével a temetőben egy gesztenyefára kerülhetett a láda.

Ezúton köszönjük az Önkormányzat munkatársainak, hogy a pandémia ideje alatt megőrizték a faládát, és a tűzoltóknak, hogy ismét felszerelték, vállalva a tartószerkezet javítását, biztonságosabbá tételét.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület bagolyládája pedig Fodor Réka, vezetőség tag ajándéka, amiért szintén köszönet jár.

Kíváncsian várjuk, hogy valóban birtokba veszik-e a baglyok a költőhelyet. Van rá esély, ugyanis idősek mesélik, hogy korábban Vörösváron gyakran lehetett látni macskabaglyot és hallani érdekes macskanyávogásra hasonlító hangjukat.

Köszönjük a hírt, és a láda kihelyezésének koordinálását Temesvári Annának a Szebb Környezetünkért Egyesület elnökének!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []