Miben segíthetünk?

Jól vizsgázott a „Kuss und Tschüss” parkolási rendszer a Vásár téri iskola előtt

Jól vizsgázott a „Kuss und Tschüss” parkolási rendszer a Vásár téri iskola előtt
2021. december 21.

Vásár tér forgalmi helyzetének javítása érdekében az Önkormányzat kísérleti jelleggel úgynevezett „Kuss und Tschüss” parkolókat létesített az iskola előtt december első két hetében. A rendszer lényege az, hogy az gyermekeket szállító autók csak néhány percre foglalják el a parkolókat. Az iskola előtti parkolóhelyeken, így a szülőknek csak rövid időre van lehetőségük megállni, amíg a gyermek kiszáll az autóból. A  parkolók így gyorsan felszabadulnak, a kisdiákok ezzel együtt rendezett és biztonságos körülmények között tudnak elköszönni szüleiktől.

A rendszer a tesztidőszak alatt jól vizsgázott: a szülők betartották a szabályokat, így a haladás gyorsabbá vált. Az iskola kérdőívet is készített, melyben kérték a „Kuss und Tschüss” rendszer értékelését. Ebben a válaszadók túlnyomó többsége, mintegy 73 százaléka támogatta az új parkolási-haladási formát.

Mindezek miatt a város és az iskola vezetése a rendszer hosszútávú alkalmazása mellett döntött. A januári visszarendeződést követően pedig a szabályos használatot is ellenőrzik majd a városrendészek. Mind az iskola, mind pedig a város vezetése bízik a szülők hatékony közreműködésében a továbbiakban is.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []