Miben segíthetünk?

Jubileumi TRINA-koncertet szerveznek 2022 júliusában Gerstettenben

 Jubileumi TRINA-koncertet szerveznek 2022 júliusában Gerstettenben
2021. december 16.

A pilisvörösvári, gerstetteni és Cébazat-i zeneiskolák együttműködéséből született TRINA-projekt még 2020-ban  elnyerte a rangos Colours of Europe-díjat. 

Az Európai Parlament korábbi elnöke, Martin Schulz alapította a „Tu was für Europa“ (Tégy valamit Európáért) civil szervezetet. Az egyesület minden évben odaítéli nívós elismerését a Colours of Europe-díjat, amit 2020-ban és 2021-ben összesen 4 projekt kaphatott meg. Az egyik díjazott a pilisvörösvári, gerstetteni és Cébazat-i zeneiskolák tanáraiból és diákjaiból alakított TRINA-projekt.

A díjra olyan 50.000 fő alatti lakosságszámú települések pályázhatnak, amelyek európai kötődésű projektjeikkel a civil kapcsolatok erősítése terén példamutatóan elöljárnak.

Roland Polaschek, Gerstetten polgármestere 2021. december 1-jén a berlini Metropol Színházban vehette át a TRINA részére még 2020-ban odaítélt, de a pandémia miatt egy év késéssel átadott Colours of Europe-díjat, mely a díszes oklevélen kívül 5000 eurós pénzjutalommal is jár. A kitüntetés a projektben résztvevő három települést egyaránt illeti.

A polgármestert Thomas Neumann zeneiskola-igazgató, Franz Nerad partnerkapcsolati bizottsági elnök és Erika Schiele koordinátor munkatárs kísérte el a díjátadóra.

Az ünnepséget követő pódiumbeszélgetésen a TRINA-projekt eddigi történetéről és a jövőbeni tervekről esett szó.

A 2022 júliusában Gerstettenben megrendezésre kerülő jubileumi TRINA-koncert díszvendége Martin Schulze lesz. Az eseményre Fetter Ádám polgármester és delegációja is meghívást kapott.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []